Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Lantech kondigt nieuwe strategie en directie aan

Dit artikel delen:

Lantech kondigt vandaag aan dat het een nieuwe weg inslaat met een nieuwe strategie en directie. Met meerderheidsaandeelhouder TIIN Capital heeft het bedrijf de ambitie om uit te groeien tot de meest innovatieve security specialist van Nederland op het gebied van IT-infrastructuur.

Het bedrijf heeft een nieuwe strategie ontwikkeld om exponentiële groei te realiseren in het middensegment. Lantech wil dit verwezenlijken door zwaar te investeren in nieuwe en bestaande partnerships en betaalbare innovatieve totaaloplossingen aan te bieden. Gezien het feit dat cybercriminelen steeds meer gebruik maken van geavanceerdere technologie, is het noodzakelijk dat er ook voor middelgrote organisaties oplossingen worden geboden op enterprise-niveau. Lantech gaat daarom totaaloplossingen aanbieden die het hele beveiligingsmodel, van awareness, prevention, detection, response en remediation, samenbrengt. Bovendien is er een speciaal samenwerkingsprogramma opgezet voor security startups. Het programma dient als een springplank om nieuwe innovaties succesvol op de markt te brengen en biedt ondersteuning op het gebied van sales, marketing en technologisch advies. Op deze manier geeft Lantech talent een kans en krijgen klanten toegang tot de meest innovatieve securitytechnologie van Nederlandse bodem.

De twee ervaren ondernemers Henk de Boer en Sebastiaan Kors zijn aangesteld als het nieuwe managementteam. Zij zullen het bedrijf leiden naar een volgende groeifase. Henk de Boer heeft verschillende managementfuncties vervult bij toonaangevende technologiebedrijven en was tevens CEO bij het softwarebedrijf VisionWaves. Sebastiaan Kors is medeoprichter van het securitybedrijf WeSecure, dat hij twee jaar geleden succesvol verkocht. Daarnaast heeft Sebastiaan ruime ervaring in het ondersteunen en coachen van cybersecurity startups en blijft hij betrokken bij het nieuw opgerichte Dutch Security TechFund van venture capitalist TIIN Capital waar o.a. partijen als The Hague Security Delta en KPN Ventures aan zijn verbonden.

“Hoewel middelgrote organisaties vaak niet beschikken over dezelfde middelen als grote ondernemingen, krijgen ze vaak te maken met soortgelijke veiligheidsrisico's. Cybercriminelen weten dit als geen ander en maken dan ook graag misbruik van deze wetenschap,“ aldus Henk de Boer, COO & CFO van Lantech. “Bovendien gaan cybercriminelen steeds geavanceerder te werk door de opkomst van nieuwe technologieën. Dankzij onze nieuwe benadering kunnen wij beter inspelen op deze veranderingen en totaaloplossingen op enterprise-niveau leveren aan het middensegment waarbij alle elementen van IT-beveiliging samenkomen.“

“Lantech heeft de afgelopen 20 jaar enorm veel expertise, sterke partnerships en een mooi klantportfolio opgebouwd. Het is nu tijd voor de volgende stap,” zegt Sebastiaan Kors, CEO van Lantech. “Samen met onze mensen, bestaande en nieuwe partners hebben wij de ambitie om de meest innovatieve security specialist van Nederland op het gebied van IT-infrastructuur te worden. De inzet van technologie in combinatie met uitmuntende kennis is hierbij leidend. Dankzij ons unieke startup programma kunnen wij nieuw talent naar een hoger niveau tillen. Klanten zullen hier uiteindelijk ook van profiteren omdat zij dankzij het programma de kans krijgen om nieuwe producten en diensten van Nederlandse bodem sneller toe te passen.“

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-14T17:05:31.000Z Lantech
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.