Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Information Security: van belemmering naar kans

Dit artikel delen:

Informatie is het nieuwe goud, en de mogelijkheden ermee zijn eindeloos. Daarom is informatie voor elke organisatie van cruciaal belang en wordt de regelgeving voor het beheren van informatie steeds belangrijker. Het is dan ook van groot belang dat organisaties verantwoord met informatie omgaan. Maar strak securitybeleid kan een rem gaan vormen op innovatie. Precies het tegenovergestelde van wat we nodig hebben in de digitale transformatie. Het kan ook anders. In deze paper leggen Albert Hoitingh, Solution Architect bij Motion10 en Microsoft MVP en Ralph Blokpoel, Solution Architect bij Motion10 uit hoe.

In het tijdperk waarin wij leven wordt informatie steeds beter toegankelijk, sneller en makkelijker gedeeld, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Veel organisaties zien in deze digitale transformatie dan ook terecht een grote kans. Het maakt samenwerken met partners en klanten makkelijker, het verschaft inzicht voor internen en externen en maakt de communicatielijnen korter.

Informatie moet wel veilig zijn

Organisaties werken tegelijkertijd vaak en veel met privacygevoelige informatie of informatie die anderszins belangrijk is en beschermd moet worden. Hoeveel persoonlijke gegevens van klanten beheren uw medewerkers eigenlijk, van dag tot dag? Informatiebeveiliging is ontegenzeggelijk van het grootste belang.

Maar dat is geen eenvoudige zaak. Onderzoek van Microsoft toont aan dat 41% van de organisaties een grote uitdaging ziet in het realiseren van een juist data governance- en securitybeleid. Van informatie die gedeeld wordt met externen wordt 25% uiteindelijk openbaar. Voor maar liefst 45% van de organisaties vormt het ontbreken van degelijk beleid direct een open deur voor bedreigingen.

Informatiebeveiliging vormt een rem

Persoonlijke gegevens van klanten komen op straat te liggen. Hackers gewapend met phishing e-mails of ransomware breken in en verduisteren geld. Ze maken privacygevoelige gegevens buit, of gegevens waarop intellectueel eigendom rust. Omdat IT-afdelingen dit soort scenario’s proberen te voorkomen, zijn maatregelen ter beveiliging van informatie vaak erg strak en soms zelfs beklemmend. Information security wordt vaak gezien als een bottleneck voor data en informatie.

Dit staat haaks op de manier waarop we met zijn allen gewend zijn geraakt om met informatie om te gaan: open, vrij en gemakkelijk. En het remt innovatie. Maar dat kan ook anders.

Informatiebeveiliging kan de digitale transformatie versnellen

Het is onze visie dat innovatieve informatiebeveiliging juist geen belemmering hoeft te zijn, maar een mogelijkheid kan bieden om de digitale transformatie te versnellen. Een transformatie waarbij het niet gaat om de technologie, maar om een focus op de klant en continu vernieuwende en verbeterende dienstverlening – ondersteund door technologie en in een wereld waarin ‘digitaal’ een gegeven is.

Met onze nieuwe paper leggen wij u uit waarom dat onze visie is, welke aanpak we daarbij hanteren en hoe u het bewustzijn creëert dat noodzakelijk is voor het juist en veilig omgaan met informatie door uw hele organisatie.

Download de paper nu gratis, op https://www.motion10.nl/kennisbank/whitepaper/whitepaper-informatiebeveiliging-microsoft/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T16:47:28.000Z Motion10
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.