Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

@Valley verdiept security met Fortinet SD-WAN

Dit artikel delen:

@Valley, de ‘no nonsens’ managed service provider uit Den Haag, heeft recentelijk de zilver status van Fortinet ontvangen, waarmee @Valley bewijst dat het gespecialiseerd is in de toepassingen en het beheer van Fortinets Security Fabric.

Security is een belangrijk aspect van de dienstverlening van @Valley. Daarbij is essentieel dat de beveiliging goed is ingericht, zonder dat het de prestaties van de organisaties vertraagt. Verbindingen via internet maken de eisen en maatregelen voor beveiliging steeds belangrijker en complexer. Dat is helemaal het geval voor bedrijven met meerdere vestigingen. Robbert Voogdgeert, commercieel directeur bij @Valley: “Wij hebben een sterke focus op networking en security. Het belang van die combinatie komt mede tot uiting in de implementatie van SD-WAN. Dat gaat niet alleen over betaalbare en flexibele netwerkverbindingen, maar juist ook over security.”

SD-WAN biedt de benodigde snelheid en flexibiliteit tegen een fractie van de kosten van het voorheen vaak gebruikte MPLS. De prestaties van het applicatieverkeer zijn bij SD-WAN echter vaak niet optimaal vanwege de extra beveiligingsfuncties die nodig zijn om internetverbindingen te beschermen zoals IPSec VPN- en SSL-inspectie met hoge doorvoersnelheden.

Fortinet lost dit op met ‘automated multi-path intelligence’, een belangrijke SD-WAN-functie van zijn besturingssysteem FortiOS. Voogdgeert: “Dat zorgt voor aanzienlijke tijdsbesparing doordat de FortiGate daarmee de meest efficiënte route voor SaaS-, Voice over IP (VoIP)- en ander bedrijfskritisch verkeer kan selecteren. Dat stelt organisaties in staat om de voordelen van SD-WAN te benutten zonder concessies te doen aan de beveiliging.”

Fortinet creëerde een Secure SD-WAN-oplossing voor het beveiligen van SaaS-applicaties en de toegang tot verschillende cloudomgevingen vanuit filialen. Voogdgeert: “In plaats van te zoeken naar een SD-WAN-oplossing met beveiligingsfuncties, draaide Fortinet de zaken om: de FortiGate NGFW kreeg SD-WAN-ondersteuning. Zo ontstond een volledig geïntegreerde en veilige SD-WAN-oplossing, met zowel ingebouwde netwerkmogelijkheden als ingebouwde beveiligingsfuncties, in combinatie met vereenvoudigd beheer via een centrale console. Daarmee is Fortinet voor ons de uitgelezen leverancier. Networking en security zitten in het DNA van @Valley. We hebben een groot aantal mooie klanten voor wie we de netwerken beheren en met Secure SD-WAN van Fortinet kunnen we met een gerust hart de eindverantwoordelijkheid nemen.”

Een daarvan is MVGM Vastgoed, de grootste vastgoedbeheerder in Nederland en een belangrijke commercieel vastgoedmanager in Duitsland. Voogdgeert: “Bij MVGM Vastgoed hebben we Secure SD-WAN uitgerold. Daarmee toonden we in onze business case een directe kostenbesparing van meer dan 25%. Toen we dat lieten zien, was het snel beklonken.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T12:10:39.000Z Fortinet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.