Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gartner kwalificeert ZIVVER als Email Data Protection Specialist

Dit artikel delen:

ZIVVER, vooraanstaand leverancier van oplossingen voor veilige digitale communicatie, maakt vandaag bekend dat het is opgevoerd als ‘Representative Vendor’ in de categorie ‘Email Data Protection Specialists’ in de ‘2020 Market Guide for Email Security’ van Gartner. Dit rapport biedt diepgaande inzichten in de status van de markt voor e-mailbeveiliging en technische analyses van oplossingen.

“De drastische toename van het aantal succesvolle phishing-aanvallen en de overstap naar cloud-gebaseerde e-mail vragen om een herziening van mechanismen en processen voor e-mailbeveiliging. Besluitvormers op het gebied van beveiliging en risicobeheer moeten ervoor zorgen dat hun bestaande oplossing geschikt blijft voor het veranderende technologische landschap”, zeggen de Gartner-analisten Mark Gartner, Peter Firstbrook en Ravisha Chugh in het rapport.* Ze schrijven daarnaast: “De eisen en problemen rond het waarborgen van overeenstemming met de wet- en regelgeving leggen een sterkere nadruk op de gegevensbescherming voor e-mail.” 

“Ondanks de toename van het aantal sterk gerichte cyberaanvallen via andere kanalen is en blijft e-mail het meest populaire medium voor opportunistische en gerichte cyberaanvallen, en een belangrijke bron van gegevensverlies”, vervolgen Gartner-analisten Mark Harris, Peter Firstbrook en Ravisha Chugh in het rapport. "E-mail is nooit ontwikkeld om als veilig communicatiemedium te dienen. Organisaties blijven worstelen met het beschermen van gevoelige informatie tijdens de opslag en overdracht van e-mail. Producten voor gegevensbescherming voor e-mail waarborgen de geheimhouding en beschermen de integriteit van e-mailberichten door de mogelijkheid te bieden om gevoelige informatie naar de beoogde ontvangers over te dragen met een sterk gereduceerde kans op openbaarmaking of wijziging.”

De technologie van ZIVVER voor veilige uitgaande e-mail en bestandsoverdracht beschermt de data van klanten tijdens alle drie stadia van e-mailcommunicatie: voor, tijdens en na verzending. Dankzij een snelle integratie kunnen werknemers gebruik blijven maken van hun vertrouwde e-mailomgeving, zoals Outlook, Office365 of Gmail. ZIVVER helpt met het voorkomen van menselijke fouten zoals het aan de verkeerde ontvanger richten van e-mailberichten. De krachtige encryptie en two-factor authentication van ZIVVER dringt de beveiligingsrisico’s verder terug. Organisaties zijn wettelijk verplicht tot het voorkomen, detecteren en indammen van datalekken. ZIVVER voorziet hen van de controlemechanismen en rapportagetools die ze nodig hebben om te voldoen aan richtlijnen als de Britse Data Protection Act (DPA) en de GDPR.

“Het feit dat we door Gartner zijn aangemerkt als representatieve leverancier van e-mailbeveiliging onderschrijft in onze ogen de belofte van onze technologie voor de preventie van datalekken en onze leiderschapspositie in de markt voor veilige e-mail", zegt Rick Goud, de oprichter en CIO van ZIVVER. “Met het oog op de veelvuldige menselijke fouten die worden gemaakt wanneer werknemers gevoelige informatie mailen, en de snelle ontwikkelingen rond de wereldwijde richtlijnen voor gegevensbescherming, hebben veel organisaties behoefte aan aanvullende technologie die de beveiliging van hun digitale communicatie toekomstbestendig maakt. Zeker in een tijdperk waarin steeds meer mensen thuiswerken en organisaties in hoog tempo overstappen naar de cloud. Bijna alle e-mailproviders hebben toegang tot je data. Dat is iets wat steeds meer organisaties beginnen te beseffen en natuurlijk niet willen. Tools zoals ZIVVER maken het mogelijk om ook dat aspect van e-mailbeveiliging te verbeteren.”

*Gartner: Market Guide for Email Security, Mark Harris et al, 8 september 2020

 

Over ZIVVER

ZIVVER is een Europese technologische scale-up die zich ten doel stelt om organisaties te helpen met de beveiliging van gevoelige data, het waarborgen van compliance en het voorkomen van datalekken. Het is de enige leverancier die digitale informatie beschermt in alle drie stadia van de e-mail- en bestandsoverdracht: voor, tijdens en na verzending. ZIVVER zorgt voor optimaal veilige communicatie en productiviteit door een extra laag van beveiliging en privacy toe te voegen aan bestaande e-mailsystemen van organisaties, zoals Outlook (Desktop en Microsoft 365) en Gmail. ZIVVER werd in 2015 opgericht door CIO Rick Goud. Het heeft inmiddels 90 werknemers in dienst en bedient ruim 3.000 klanten, waaronder 40% van alle Nederlandse ziekenhuizen en ruim 30% van alle Nederlandse gemeentes. In 2018 haalde ZIVVER 12 miljoen dollar op tijdens een financieringsronde die werd geleid door SaaS-specialist Dawn Capital en waaraan DN Capital en bestaande investeerder henQ Capital Partners deelnamen.

Ga voor meer informatie naar https://www.zivver.com. ZIVVER volg je op Twitter en LinkedIn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-21T11:26:08.000Z ZIVVER
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.