Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zimperium demonstreert tijdens webinar misbruik mobiele telefoon

Dit artikel delen:

Cybersecurity staat bij vrijwel alle organisaties hoog op de agenda, maar opvallend genoeg ontsnappen smartphones en tablets aan de aandacht. Uit onderzoek blijkt maar liefst 80% van de mobiele apparaten niet beveiligd te zijn. Een opmerkelijk hoog cijfer, zeker als je je realiseert dat goede beveiligingsoplossingen al jaren voorhanden zijn. Tijdens een webinar gaat Zimperium dieper in op het belang van mobile security.

Er ontstond medio oktober in de media enige ophef naar aanleiding van uitspraken door Jan Swillens, hoofd van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) in een interview met De Telegraaf: “Ik denk dat geen raad van bestuur van een grote organisatie meer moet vergaderen over bedrijfsgeheimen met de smartphone of iPad op tafel. Ze zijn superhandig, je hebt al je informatie ermee bij de hand. Maar het risico voor spionage is gewoon te groot.”

Mobile Threat Defense

Waar de MIVD adviseert om geen bedrijfsgeheimen te bespreken met een smartphone of tablet in de buurt, heeft de Defense Information Systems Agency (DISA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD), Zimperium Mobile Threat Defense (MTD) geselecteerd om uitgebreide Mobile Endpoint Protection (MEP) te leveren aan niet-geclassificeerde, door de overheid ingerichte (GFE) apparaten van militairen over de hele wereld. Zimperium zal mobiele DoD-gebruikers en -endpoints beschermen tegen phishing, bedreigende of onbetrouwbare apps, OS-exploits en netwerkaanvallen.

Demonstratie afluisteren smartphones

Zimperium en de Nederlandse distributeur Distology geven een webinar over de beveiliging van mobiele apparatuur. Daarbij zal ook worden gedemonstreerd hoe met een smartphone een vergadering kan worden afgeluisterd. Het webinar is op twee dagen live te volgen: 10 en 25 november, van 14 tot 16 uur. Aanmelden hiervoor is verplicht, deelnemen is gratis: hmaatkamp@distology.com

Over Zimperium

Zimperium, de wereldleider op het gebied van mobiele beveiliging, biedt de enige realtime, apparaatgebaseerde en op machine learning gebaseerde bescherming tegen Android-, iOS- en Chromebooks-bedreigingen. Aangedreven door z9, biedt Zimperium de meest complete bescherming voor mobiele apparaten en apps tegen apparaat-, netwerk-, phishing- en kwaadaardige app-risico's en aanvallen.

Zimperium was de eerste aanbieder van mobile threat defense (MTD) die een Authority to Operate (ATO)-status kreeg van het Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP). Zimperium, met hoofdkantoor in Dallas, Texas, wordt ondersteund door Warburg Pincus, SoftBank, Samsung, Sierra Ventures en Telstra. Lees meer op www.zimperium.com of het officiële blog op https://blog.zimperium.com.

Over Distology

Zimperium maakt binnen Distology deel uit van een samenhangend security-portfolio. Distology helpt gespecialiseerde producenten en dienstverleners van disruptieve IT-beveiligingsoplossingen een vooraanstaande positie in de markt te bereiken. De rol van Distology is gebaseerd op vertrouwen, relaties, energie en gedrevenheid en biedt end-to-end ondersteuning in de volledige verkoopcyclus die technische en commerciële middelen van leverancierskwaliteit biedt. Het van oorsprong Engelse Distology is sinds 2018 actief in de Nederlandse markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-06T09:10:52.000Z Distology


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.