Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Link11 neemt DDoS protection provider DOSarrest Internet Security LTD over

Dit artikel delen:

Link11 heeft DOSarrest Internet Security LTD overgenomen om zijn marktaandeel te vergroten. DOSarrest is een toonaangevende leverancier van DDoS securityoplossingen uit Vancouver die klanten bedient in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Jens-Philipp Jung, CEO van Link11 zegt: "Deze overname stimuleert onze verdere wereldwijde uitbreiding en zal onze positie als toonaangevende leverancier van DDoS securityoplossingen versterken. De overname maakt ons een aantrekkelijke securitypartner voor organisaties die sterk afhankelijk zijn van digitale diensten en processen. De transactie is een belangrijke mijlpaal omdat we nu klaar zijn voor toekomstige groei buiten Europa." 

Dankzij de overname van DOSarrest kan Link11 zijn infrastructuur voor securityservices en klantenbestand uitbreiden en versterken in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het klantenbestand van DOSarrest omvat nutsbedrijven, ICT bedrijven, online detailhandel en bekende organisaties en merken uit de financiële-, overheids-, gaming- en goksector. Het hoofdkantoor van het bedrijf uit Vancouver zal ook worden overgenomen en dienen als aanvulling op de lokale aanwezigheid van Link11. 

Marc Wilczek, COO bij Link11 zegt: “Door de netwerkinfrastructuur en serviceactiviteiten van Link11 en DOSarrest te combineren zijn we in staat om wereldwijd in te spelen op de behoeften van klanten, ongeacht de geografische locatie of tijdzone. De afgelopen jaren heeft Link11 een groeiend bedrijf opgebouwd in Europa waarbij, ondanks digitalisering en connected communicatie, lokale aanwezigheid en 24/7 ondersteuning essentieel zijn. Deze overname stelt ons in staat om onze bewezen strategie uit te breiden naar nieuwe markten." 

Naast de overname zal Link11 zijn eigen wereldwijde DDoS protection netwerk in Azië en de Pacific uitbreiden. Bedrijven uit deze regio krijgen hierdoor toegang tot de diensten van Link11 vanaf een nieuwe locatie in Hong Kong. Met Hong Kong als extra infrastructuurbasis zijn de DDoS-beschermingsdiensten van Link11 nu nog eenvoudiger toegankelijk op regionaal niveau. Het netwerk van Link11 omvat nu 14 serviceclusters, strategisch verdeeld over de belangrijkste internetknooppunten over de hele wereld. Bij deze clusters wordt het netwerkverkeer van klanten geanalyseerd met een zelflerend algoritme en ontdaan van ongewenst verkeer zoals DDoS-verzoeken. 

De overname komt op een moment dat organisaties van iedere omvang het doelwit zijn van cybercriminelen. Bedrijven over de hele wereld zijn vanwege COVID-19 meer dan ooit afhankelijk van digitale samenwerking en communicatie. DDoS-aanvallen behoren tot de top 5 van cyberbedreigingen voor bedrijven. Ze kunnen ernstige verstoringen en downtime veroorzaken voor de IT en kritieke infrastructuur van organisaties. Sinds de vele lockdowns, vanaf maart 2020, heeft het Link11 Security Operation Center een toename tot 108% aan DDoS-aanvallen geregistreerd. Beide partijen zijn overeengekomen dat verdere details over de transactie, inclusief de transactiegrootte, niet bekend worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-01T17:49:49.000Z Link11


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.