Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HashiCorp voegt identiteitsgebaseerde Security as a Service toe aan HCP

Dit artikel delen:

HCP Vault algemeen beschikbaar voor Secrets Management HashiCorp®, leider in software voor het automatiseren van de infrastructuur van multi-cloud, heeft vandaag aangekondigd dat HashiCorp Vault™ beschikbaar is op het HashiCorp Cloud Platform (HCP). Het identiteitsgebaseerde secrets management platform HashiCorp Vault is ontworpen om complexiteit weg te nemen en operationele lasten en overhead te verminderen. HCP Vault is nu beschikbaar in de vorm van een managed service die door experts van HashiCorp verzorgd en ondersteund wordt.

HCP Vault is een kant-en-klare, moderne oplossing voor cloud-security die snel in gebruik genomen kan worden. Het platform biedt organisaties toegang tot de beste functionaliteiten voor secrets management en databescherming waarmee ze snel en eenvoudig alle applicaties, toegang en data kunnen beveiligen. Met HCP Vault hebben organisaties geen omkijken meer naar het beheer van het platform.

“De grootste en best beveiligde organisaties ter wereld vertrouwen op de expertise van HashiCorp”, zegt Armon Dadgar, de medeoprichter en chief technology officer van HashiCorp. “We weten dat cloud-security van cruciaal belang is, maar begrijpen ook dat bedrijven moeite hebben om security-oplossingen snel te implementeren en in gebruik te nemen. HCP Vault vereenvoudigt en versnelt dit traject. We hebben duizenden commerciële Vault clusters ondersteund en met HCP Vault kunnen gebruikers profiteren van deze ervaring en expertise.”

De inzet van HCP Vault door klanten

Vault Enterprise wordt op brede schaal ingezet door ’s werelds grootste bedrijven. Bijna 25% van alle Fortune 500-ondernemingen en 70% van de grootste Amerikaanse banken vertrouwt op Vault voor de beveiliging van hun meest gevoelige data. Aan de bètafase van HCP Vault namen 1.300 organisaties deel, wat blijk geeft van de belangstelling voor een managed service voor encryptie en secrets management. Lufthansa Systems en Paradime.io waren twee van de deelnemers.

Lufthansa Systems is een toonaangevende IT-provider voor luchtvaartmaatschappijen. Op basis van jarenlange projectervaring, diepgaande kennis van complexe bedrijfsprocessen en krachtige technologische knowhow biedt het bedrijf IT- en consultingdiensten aan de wereldwijde luchtvaartsector.

“Meer dan 350 klanten wereldwijd maken gebruik van de knowhow van onze IT-specialisten. De cloudstrategie van Lufthansa Systems is dan ook gebaseerd op betrouwbaarheid, service en gebruiksgemak. HCP Vault biedt eenvoud met één druk op de knop", zegt Steffen Wagner, senior enterprise architect bij Lufthansa Systems. "Deze bewezen en betrouwbare service biedt hostingmogelijkheden voor bedrijven in de EU en neemt klanten de last van het bouwen van hun cloudinfrastructuur uit handen. We kijken ernaar uit om met HCP Vault en Terraform Cloud Business onze dienstverlening op te schalen.”

HCP Vault en haar partner ecosysteem

Snowflake, MongoDB, Refactr en Appagaeis zijn lanceringspartners voor HCP Vault. Er zijn per direct integraties met hun technologie beschikbaar. Elke oplossing is getest en goedgekeurd door HashiCorp. 

· De Snowflake Secrets Engine is een officiële plug-in waarmee organisaties de toegang van gebruikers tot de Snowflake-database programmatisch kunnen beheren in HCP Vault.

- De MongoDB Atlas Secrets Engine is een officiële plug-in waarmee organisaties de toegang van gebruikers tot de MongoDB Atlas-database programmatisch kunnen beheren en controleren in HCP Vault.

- Het DevSecOps-platform van Refactr is geïntegreerd met HCP Vault. Zijn veilige automation pipelines kunnen op die manier secrets ophalen tijdens runnen van zo’n pipeline.

- Appaegis voorziet in een SaaS-dienst die agentloze toegang tot SSH-servers biedt. Voor de integratie wordt gebruikgemaakt van de SSH secrets engine, die binnen een instantie van HCP Vault van de klant beschikbaar is gesteld. Dit maakt dynamische provisioning, met secrets beheerd door de klant, binnen de dienst mogelijk.

Over HCP Vault

HCP Vault is een door HashiCorp beheerde dienst voor secrets management en data encryptie. HCP Vault omvat zowel de functionaliteit van de open source als de enterprise versies van Vault. HCP Vault beveiligt, bewaart en authoriseert de toegang tot tokens, wachtwoorden, certificaten en encryptiesleutels voor de bescherming van secrets en andere gevoelige gegevens. HCP Vault stelt organisaties in staat gebruik te maken van de security en kracht van Vault zonder de overhead, complexiteit en het onderhoud die het beheer ervan met zich meebrengt. HCP Vault is algemeen beschikbaar in Amazon Web Services (AWS) -regio's in de VS en Europa (Frankfurt, Ierland en Londen).

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-09T11:27:29.000Z HashiCorp


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.