Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives

Dit artikel delen:

De eerste editie van het vernieuwde magazine Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Deze jaarlijkse publicatie van KPN Security focust zich op de digitale weerbaarheid van Nederland. Doel is het delen van kennis en expertise over cybersecurity.

In Cyber Security Perspectives geven toonaangevende securityexperts hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Een greep uit de onderwerpen:

  • Bestrijding van cybercriminaliteit

Cybercriminelen richten steeds meer schade aan in Nederland. Er moet iets veranderen, maar wat? Ronald Prins pleit in het magazine voor een Deltaplan Cybersecurity én een agressieve aanpak van ransomwarebendes.

  • Awareness en menselijk gedrag

Awarenesstrainingen zijn doorgaans gericht op het verbeteren van het kennisniveau. Maar volgens gedragswetenschapper Inge Wetzer is deze aanpak veel te smal. Zij vindt dat de focus moet liggen op het sturen van menselijk gedrag.

  • Uitdagingen rondom cloudsecurity

Een overstap naar de cloud kan vanuit securityoogpunt verstandig zijn. Toch mogen organisaties niet blind zijn voor de risico’s, stelt Erno Doorenspleet. De CTO van KPN Security geeft concrete adviezen voor cloudsecurity.

16 perspectieven 

Het magazine is een afspiegeling van de Nederlandse securitycommunity, met bekende securityexperts uit het bedrijfsleven en de overheid. Naast de namen hierboven geven onder anderen NCSC-directeur Hans de Vries, Floor Jansen van de Politie Nederland en securityexpert Brenno de Winter hun visie op verschillende aspecten van cybersecurity.

Voor KPN Security past Cyber Security Perspectives binnen een bredere strategie om kennisdeling tussen IT- en securityprofessionals te faciliteren. De securitytak van KPN organiseert in dit kader ook jaarlijks NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity.

Samen optrekken tegen cybercrime 

“Alleen als we samen optrekken, kunnen we een vuist maken tegen cybercriminaliteit”, zegt Marcel van Oirschot, Executive Vice President bij KPN Security. “Bijvoorbeeld door informatie over incidenten en het dreigingslandschap met elkaar uit te wisselen, en natuurlijk de best practices voor een solide beveiliging.”

“In dit magazine dragen de experts oplossingen aan voor deze complexe problematiek”, vervolgt Van Oirschot. “We hopen dat securityprofessionals de inzichten kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie. Zo maken we Nederland samen veiliger.”

Cyber Security Perspectives verschijnt zowel in print als online. U kunt het magazine hier gratis downloaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-15T14:40:51.000Z KPN Security


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.