Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

2N verscherpt cybersecurity-richtlijnen na recent cybercrime-onderzoek

Dit artikel delen:

Ter gelegenheid van de Europese Cybersecurity-maand 2021 heeft 2N, wereldwijd marktleider op het gebied van IP-toegangscontrolesystemen, zijn richtlijnen aangescherpt om gebouwbeheerders en particuliere woning-eigenaren te helpen cyberaanvallen te voorkomen. Deze stap is een reactie op aanwijzingen dat de dreiging van cybercriminaliteit toeneemt en dat toegangscontrole een veelvoorkomend kwetsbaarheidsrisico vormt.

Eerder dit jaar publiceerde Hiscox, wereldwijd toonaangevend verzekeraar in het particuliere topsegment, het Cyber Readiness Report 2021 waarvoor meer dan 6.000 bedrijven in de VS, het VK, Spanje, Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Ierland werden ondervraagd. Het rapport laat zien dat de uitgaven aan cybersecurity de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld zijn, als directe reactie op de toenemende dreigingen. Bijna de helft van de respondenten liet weten dat hun organisatie kwetsbaarder was geworden voor cyberaanvallen sinds het begin van de pandemie. Dit percentage loopt op tot 59% voor bedrijven met meer dan 250 werknemers. 28% van de bedrijven die slachtoffer werd van cyber aanvallen, was het afgelopen jaar meer dan vijf keer het doelwit. Een op de zes bedrijven die slachtoffer werd van cybercriminaliteit, zei dat dit de levensvatbaarheid van het bedrijf in gevaar bracht.

Hiscox beoordeelde ook de volwassenheid van bedrijven op zes verschillende gebieden die nodig zijn voor een effectief beveiligingssysteem. Een hiervan was 'Identity & access management', en bij alle onderzochte bedrijven kwam dit op de 2e plaats.

In reactie op de resultaten heeft 2N zijn richtlijnen aangescherpt om gebouwbeheerders en particulieren te helpen cyberaanvallen te voorkomen. Er zijn twee nieuwe adviezen toegevoegd:

1.    Streef naar compliance met bewezen normen voor toegangscontrole. Twee van de meest belangrijke normen zijn ISO 27001 en SOC 2. Deze normen helpen bedrijven bij het creëren van veilige systemen en processen. 

2.    Zorg voor gebruik van encryptie en multifactor authenticatie. Dit beschermt de communicatie tussen devices, controllers en mobiele apparaten, en zorgt ervoor dat er geen achterdeurtjes zijn.

Hans van Moorsel, Business Development Manager Benelux van 2N: “Wij vonden het nodig om onze richtlijnen voor cybersecurity aan te scherpen. Niet alleen door de toenemende dreiging, maar ook omdat veel bedrijven nog steeds een inhaalslag aan het maken zijn voor wat betreft cybersecurity bij toegangscontrole. Dit is belangrijk want als het toegangscontrolesysteem gehackt wordt, komt de dagelijkse operatie van gebouwen - en dus ook de bewoners - in gevaar. Er is al wel een mentaliteitsverandering gaande, maar deze zou nog sneller kunnen gaan."

Alle richtlijnen van 2N zijn hier te lezen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-18T14:26:00.000Z 2n


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.