Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Beyond Identity haalt 100 miljoen dollar op in nieuwe financieringsronde

Dit artikel delen:

Beyond Identity, de aanbieder van onzichtbaar op de achtergrond werkende multi-factorauthenticatie (MFA), maakt bekend dat het 100 miljoen dollar heeft opgehaald met een ‘Series C’ financieringsronde. De totale financiering tot dusver komt daarmee uit op 205 miljoen dollar en de waardering van het bedrijf groeit naar 1,1 miljard dollar. Aan de door Evolution Equity Partners geleide financieringsronde namen de bestaande investeerders New Enterprise Associates (NEA) en Jim Clark deel. Potentum Partners, Expanding Capital en HBAM voegden zich bij deze groep.

Beyond Identity zal de kapitaalinjectie aanwenden voor het opvoeren van zijn research & development-activiteiten en het uitbreiden van zijn aanwezigheid in de regio Asia Pacific en Latijns-Amerika. Taher Elgamal van Evolution Equity Partners, de geestelijke vader van SSL en winnaar van de 2019 Marconi Award, zal toetreden tot de Raad van Bestuur van Beyond Identity.

Vrijwel iedereen is het erover eens dat wachtwoorden de werkelijke oorzaak zijn van ruim 80% van alle beveiligingsincidenten en in de ban moeten worden gedaan. Elke dag opnieuw blijkt echter dat dit advies in de wind wordt geslagen. En ondertussen lopen de kosten van wachten of het treffen van halve maatregelen steeds hoger op. Eenvoudig phisbare MFA, de overvloed aan kwaadaardige toolkits waarmee codes voor tweestappenverificatie kunnen worden onderschept en waarschuwingen van de overheid over miljoenen gehackte accounts die direct kunnen resulteren in ransomware-aanvallen en kaping van accounts maken stuk voor stuk duidelijk dat bedrijven nu in actie moeten komen. In zijn rapport over nieuwe technologieën en trends voor 2022 stelde marktvorser Gartner dat wachtwoordloze multi-factorauthenticatie onmisbaar is voor “alomtegenwoordige en transparante beveiliging” en daarom zo snel mogelijk zou moeten worden toegepast.

“Als branche komen we gevaarlijk dicht in de buurt van medeplichtigheid aan cybercriminaliteit”, zegt Tom Jermoluk, de medeoprichter en CEO van Beyond Identity. “De bergen geld van durfkapitalisten en particuliere investeerders kunnen bedrijven niet veilig houden. Geld stoppen in beveiligingsmechanismen die cybercriminelen keer op keer weten te omzeilen is water naar de zee dragen. Partijen proberen tegen alle logica in om het gapende gat af te dekken dat het gebruik van wachtwoorden achterlaat. Daarmee zetten ze bedrijven en hun klanten willens en wetens in de kou. Passwordmanagers, phisbare MFA en verouderde VPN-technologie zijn niet het antwoord. Ze zullen de deurtjes waarlangs cybercriminelen elke dag naar binnen sluipen niet dichtzetten. Met deze financieringsronde geven we de duidelijke boodschap af dat mislukking niet langer een optie is.”

Beyond Identity loopt op dit gebied voorop met een uiterst geavanceerde MFA-oplossing die de identiteit van een gebruiker op basis van cryptografie aan diens apparaten koppelt. Het systeem combineert in de praktijk bewezen encryptietechnologie op basis van publieke en private sleutels met X.509-certificaten. Dit maakt het mogelijk om wachtwoorden volledig te elimineren uit processen voor authenticatie en accountherstel. De kernarchitectuur zorgt er samen met de moderne authenticator en geavanceerde policy engine van Beyond Identity voor dat alleen bevoegde gebruikers en apparaten toegang krijgen en controleert of elk apparaat voor en na het authenticatieproces aan de beveiligingseisen voldoet.

De kapitaalinjectie komt op een moment waarop Beyond Identity een recordgroei boekt en een snelle opmars maakt. Zijn jaarlijkse herhalingsomzet steeg van 2020 op 2021 met 330%, terwijl het aantal klanten met 640% toenam. Het bedrijf beschikt inmiddels over ruim 180 werknemers in Europa en Noord-Amerika, waaronder een topteam van meer dan 100 developers. In 2021 introduceerde Beyond Identity Secure Customers en Secure DevOps. Deze twee nieuwe producten vullen zijn bestaande oplossing Secure Work aan en bieden tientallen integraties met oplossingen voor cybersecurity en identiteitsbeheer, waaronder MDM-, EDR- en SIEM-systemen en code repositories.

“Het is tijd om van wachtwoorden af te stappen”, zegt Taher Elgamal van Evolution Equity Partners. “Hoewel de IT-sector zijn uiterste best heeft gedaan om oplossingen te ontwikkelen die wachtwoorden afschermen, is het duidelijk dat deze mechanismen zijn verouderd. Daarmee vertegenwoordigen ze de zoveelste kwetsbaarheid waarvan cybercriminelen misbruik kunnen maken. Het probleem wordt verergerd door het feit dat leveranciers nu met oplossingen komen die alleen in naam wachtwoordloos zijn. Beyond Identity biedt een technisch elegante en volledig wachtwoordloze multi-factor authenticatie-oplossing die betaalbaarder, minder complex en vele malen veiliger is. Het goed ons een groot genoegen om aan deze financieringsronde deel te nemen om het bedrijf te helpen om zijn groeitempo op te voeren en zijn klanten te helpen om een einde te maken aan een van de grootste cyberrisico’s waarmee ze momenteel worden geconfronteerd.”

"Dat we kunnen beheren wie er toegang heeft tot bedrijfssystemen is slechts de helft van de strijd," zegt Mario Duarte, Vice President of Security bij Snowflake. "Het andere cruciale component is om ervoor te zorgen dat de apparaten die werknemers gebruiken om toegang te krijgen tot de kritische systemen en data, veilig zijn op het moment van inloggen en ook daarna veilig blijven. Beyond Identity biedt een next-generation authenticatie oplossing die beide doet en dat is een belangrijk onderdeel van ons zerotrust-programma."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-22T10:16:08.000Z Beyond Identity


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.