Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Het Legian IT Security Assessment

Dit artikel delen:

Door de risico’s die er zijn op het gebied van (cyber) security, vragen steeds meer organisaties zich af, of zij ‘veilig’ zijn. En welke concrete maatregelen eventueel genomen moeten worden om hun security op een acceptabel basisniveau te brengen. Maatregelen zowel op technisch gebied maar zeker ook op organisatorisch gebied.

 

Uitbreiding portfolio

“Veel organisaties benaderen ons met de vraag in hoeverre zij hun security op orde hebben, vertelt Dick Hoogendoorn, CTO van Legian. Als antwoord hierop hebben wij ons portfolio uitgebreid met een specifieke adviesdienst die onderzoekt en adviseert over het basisniveau van security, wat nodig is voor de betreffende organisatie, het ‘Legian IT Security Asessment’.”

Basisniveau

“Een organisatie is zelf verantwoordelijk (ook voor de wet) om de beveiliging van kritische informatiemiddelen te borgen. Daarnaast neemt de schade die geleden wordt door digitale criminaliteit in de praktijk substantieel toe, vertelt Nandenie Moenielal, Business Development Manager van Legian.

Daarom is het van belang om het basisniveau van securitymaatregelen ingevoerd te hebben. Onze nieuwe dienst biedt inzicht in de risico’s en benodigde maatregelen om op dat basisniveau te komen.”

De uitkomsten van ons IT Security Assessment kunnen dienen als startpunt voor een verbeterprogramma. Er kan een aanleiding zijn om dieper in te gaan op bepaalde aspecten. Het voldoen aan wet- en regelgeving, of marktstandaarden op het gebied van security zijn hier voorbeelden van. Legian kan ook op dit gebied een helder advies geven.

Over Legian

Legian is sinds 1996 actief als consultancyorganisatie met ruim 150 specialisten in vaste dienst. Als ICT-kennispartner adviseren en begeleiden zij organisaties bij vraagstukken en projecten op het snijvlak van ICT en organisatie. Legian werkt voor organisaties waar beschikbaarheid, continuïteit en beveiliging van ICT-systemen een belangrijke rol spelen in de bedrijfsvoering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-09T14:25:41.000Z Legian Consultancy & Network Services B.V.


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.