Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hashicorp voegt Login MFA-support toe aan Vault Open Source

Dit artikel delen:

HashiCorp heeft de algemene beschikbaarheid van HashiCorp Vault 1.10 aangekondigd. HashiCorp Vault is software voor het opslaan, beheren en beveiligen van tokens, wachtwoorden, certificaten en sleutels voor encryptie om secrets of andere gevoelige data te beschermen. De nieuwe release ondersteunt multifactor authenticatie (MFA) voor Vault OSS en Vault via het HashiCorp Cloud Platform (HCP Vault).

Login MFA-support was voorheen alleen beschikbaar in Vault Enterprise, maar de nieuwe release breidt de best practices voor zero-trust security uit naar alle Vault-gebruikers. De nieuwe integratie van multifactor authenticatie voor inloggen biedt een extra authenticatiestap met eenTime-Based One-Time wachtwoord (TOTP), Okta, Duo of PingIdentity.

Nu het aantal hacking- en ransomware-attacks elk jaar toeneemt en hackers steeds vindingrijker worden, hebben bedrijven en developers moderne, geautomatiseerde security-oplossingen nodig die sterk gericht zijn op het beschermen van identiteiten om kritieke infrastructuur te beschermen. Volgens Verizon wordt 89% van de breaches op webapps veroorzaakt door misbruik van inloggegevens, terwijl bij 61% gestolen inloggegevens betrokken zijn.

Een belangrijk onderdeel van het cloud operating model is zero-trust security, waarbij het beveiligen van de infrastructuur gebaseerd is op identiteit in plaats van het beveiligen van de rand van het netwerk. De toevoeging van MFA aan Vault Open-Source - en de uitbreiding ervan naar HCP Vault - maakt identiteitsgebaseerde beveiliging voor mensen en machines consistent en toegankelijk op alle niveaus van de infrastructuur.

Meer info over Vault 1.10 is hier te lezen: https://www.hashicorp.com/blog/login-mfa-support-added-to-vault-open-source-and-hcp-vault

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-11T14:56:23.000Z HashiCorp


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.