Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

OpenSight investeert in cybersecurity door samenwerking met SecurityHive

Dit artikel delen:

OpenSight en SecurityHive hebben vandaag bekend gemaakt dat de bedrijven een strategisch partnerschap aangaan. Dankzij deze samenwerking kunnen wij de oplossingen van SecurityHive inzetten om de digitale beveiliging van klanten te versterken. De overeenkomst zorgt ervoor dat wij onze klanten naar het volgende niveau kunnen brengen.

SecurityHive is een Nederlandse cybersecurity-fabrikant dat sinds 2017 de focus legt op het eenvoudig en begrijpelijk maken van cybersecurity. 

“Het aantal kwetsbaarheden neemt toe. In 2021 werden er 1.862 bedrijven getroffen door cyberincidenten. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft 24.866 meldingen van datalekken ontvangen. Helaas laat dit al jaren een stijgende lijn zien. Het IT-landschap verandert snel en de IT-beveiliging verandert mee. Daarom hebben we oplossingen ontwikkeld waarmee de risico’s en de impact van cyberincidenten beperkt worden. Dit alles op een eenvoudige en efficiënte manier”, zegt Kevin Groen, Commercieel directeur bij SecurityHive.

Kevin: “Samenwerken met OpenSight is belangrijk om Nederlandse bedrijven verder te brengen. Er is genoeg kennis binnen OpenSight waardoor we met veel vertrouwen naar de toekomst kijken.”

OpenSight zal gebruik gaan maken van de innovatieve oplossingen van SecurityHive. De nieuwe diensten lossen de volgende problemen op:

  • Inzicht en grip in IT-beveiliging

Door een fout in hard- en software, kan er een kwetsbaarheid in een systeem zitten. Door zo’n kwetsbaarheid wordt het systeem blootgesteld aan risico’s, waardoor er misbruik van gemaakt kan worden. Ditzelfde geldt voor configuraties in het netwerk en apparaten zoals servers en netwerkapparatuur. Dankzij Vulnerability Management van SecurityHive worden kwetsbaarheden in en om het netwerk automatisch gedetecteerd en snel opgelost. Zo wordt de dreiging op een cyberaanval verminderd. 

  • Een alarm bij een hack

Het grootste probleem bij bedrijven is dat zij niet weten of ze gehackt zijn. Met de Honeypot van SecurityHive zijn we in staat om een cyberincident live te stoppen. Met een Honeypot beschikken we over een nepapparaat dat we plaatsen in het netwerk. Dit ‘apparaat’ doet zich voor als bijvoorbeeld een server of netwerkapparaat. Zodra er tóch een hacker binnen is gekomen in jouw bedrijfsnetwerk, krijgen wij hier een melding van met informatie over de locatie, het apparaat en wat de persoon probeert te doen. Met deze informatie kunnen we snel reageren en zorgen dat de impact beperkt blijft.

  • E-mailmisbruik voorkomen

Phising en e-mail spam zijn de grootste kansen voor hackers om het netwerk van een bedrijf binnen te komen. Hierom is het van cruciaal belang om te evalueren wat de staat is van jouw e-mailbeveiliging en welke stappen je kunt nemen om deze te verbeteren. Mail Spectator van SecurityHive monitort continue domeinnamen. Wanneer iemand misbruik van jouw domein maakt, wordt dit geblokkeerd. Dankzij Mail Spectator wordt Phishing en misbruik naar medewerkers en klanten zoals CEO-fraude voorkomen.

OpenSight

OpenSight is gespecialiseerd in de organisatorische en high-level ontwerpaspecten van cyberbeveiliging. Wij beoordelen en/of auditeren klantomgevingen op de volwassenheid van beveiligingscontroles en -beleid.

Wij zijn er om de veiligheid van uw bedrijf of organisatie te verbeteren. Samen met onze strategische partners zorgen we voor een complete aanpak om klanten te kunnen voorzien van het beste advies. Samenwerking is hierbij essentieel om tot de juiste oplossing te komen voor uw organisatie.

Wil je te weten komen wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom in contact met Fabian Horstmanshoff via sales@opensight.nl of lees er meer over op onze website: https://www.opensight.nl/securityhive/

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-24T14:19:46.000Z OpenSight B.V.


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.