Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Avit lanceert met SOC een oplossing voor toenemende cyberdreigingen

Dit artikel delen:

Avit Group, netwerk integrator en managed service provider, heeft haar dienstverlening uitgebreid met een Security Operations Center (SOC). Daarmee speelt Avit in op het toenemende besef bij organisaties dat zij zich beter moeten wapenen tegen cyberdreigingen. Nu de ICT-omgeving, mede door (multi)cloud gebruik, complexer is geworden, is het een uitdaging security continu te monitoren en te handhaven in de gehele infrastructuur. Door gebruik te maken van de dienstverlening van het SOC zijn klanten van Avit verzekerd van 24/7 inzicht in cyberdreigingen en kunnen zij proactief optreden om cyberaanvallen tijdig af te weren. Hiermee optimaliseren organisaties hun business continuïteit.

Het toenemend aantal cyberaanvallen heeft ertoe geleid dat de effectiviteit van securitymaatregelen hoger op de agenda is gekomen. Hoewel organisaties doorgaans talloze securityoplossingen hebben geïmplementeerd, blijkt dat zij grote moeite hebben om de vele meldingen die dit oplevert te verwerken. Hiervoor ontbreekt het hen vaak aan de juiste kennis, terwijl er al een grote schaarste is aan security experts. Daar komt nog bij dat cloud computing en hybride werken ervoor hebben gezorgd dat data en applicaties op vele verschillende locaties draaien, wat de nodige extra security-uitdagingen met zich mee brengt.

Het SOC is een essentiële aanvulling op bestaande securitymaatregelen

Om deze uitdagingen en het groeiende aanvalsoppervlak het hoofd te bieden, levert Avit nu ook 24/7 Security Operations Center services. Dit stelt klanten in staat hun complete ICT-omgeving continu te monitoren op dreigingen. Het SOC bestaat uit een combinatie van processen, securityanalysetechnologie - ongeacht leverancier - en een team met ervaren analisten, die de complete securityomgeving van een organisatie in de gaten houden. Daarmee is het SOC van Avit een essentiële aanvulling op de bestaande cybersecuritymaatregelen, zoals firewalls, endpoint protection of DNS- en e-mail-security.

Security naar een hoger niveau brengen

De lancering van het SOC is een belangrijke stap voor Avit. Jasper van ’t Wout, Chief Strategy Officer bij Avit Group: “Nu kunnen we cloud, networking en security nog sterker integreren en ervoor zorgen dat klanten optimaal kunnen profiteren van hun ICT-omgeving. Met het Security Operations Center speelt Avit in op een groeiende wens bij onze klanten om de security naar een hoger niveau te brengen en te integreren in de infrastructuur. Het is noodzakelijk dat organisaties investeren in het detecteren van securitydreigingen op de werkplekken, binnen de netwerken en in datacenters, waar en wanneer dan ook. Door gebruik te maken van onze SOC-oplossing, worden incidenten vroegtijdig en 24/7 gesignaleerd. Onze klanten krijgen proactief advies en hulp om mitigerende maatregelen te nemen. Zo beschikken zij dus altijd over de juiste securitykennis.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-25T15:43:34.000Z Avit


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.