Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veeam introduceert zijn vernieuwde Veeam Data Platform

Dit artikel delen:

Veeam Software, leider op het gebied van moderne dataprotectie, presenteert zijn nieuwe Veeam Data Platform aan, een enkel platform dat meer geavanceerde gegevensbeveiliging, -herstel en hybride cloudmogelijkheden biedt dan ooit tevoren. Het Veeam Data Platform, dat ook Veeam Backup & Replication (VBR) v12 omvat, biedt veilige back-ups en snel en betrouwbaar herstel om bedrijven draaiende te houden.

Het brengt de nieuwste functies van Veeam samen in één robuuste oplossing die wordt aangeboden in drie enterprise-grade edities voor het beschermen van cloud-, virtuele, fysieke SaaS- en Kubernetes-applicaties in complexe en groeiende IT-omgevingen. Daarnaast helpt het organisaties de uitdagingen van vandaag de dag te overwinnen, van storingen en fouten tot ransomware.

De drie enterprise-grade edities binnen het Veeam Data Platform zijn: Foundation, Advanced en Premium. Alle edities bevatten Veeam's bekroonde VBR en Instant Recovery; de Advanced en Premium-edities bieden ook geavanceerde resiliency-functies, waaronder monitoring, analyse en herstel.

  • Foundation Edition biedt de meest complete dataprotectie in de markt met VBR v12, met meer dan 500 nieuwe functies en verbeteringen.
  • Advanced Edition combineert VBR met Veeam ONE (ONE) om klanten diepgaande, intelligente monitoring en observatie te bieden om back-up- of herstelproblemen te identificeren en op te lossen voordat ze ontstaan.
  • Premium Edition biedt moderne dataprotectie en herstelmogelijkheden als premium aanbod met VBR, ONE en Veeam Recovery Orchestrator (VRO). Premium voegt de volledige automatisering van complexe herstelprocessen toe met bijna nul Recovery Point Objectives (RPO's). Het testen wordt geautomatiseerd en er wordt volledig herstel geboden met slechts één klik. Premium Edition-klanten komen daarnaast in aanmerking voor de nieuwe Veeam Ransomware Warranty, die de kosten dekt van gegevensherstel, tot 5 miljoen dollar, in het geval van een ransomware- of cyberaanval.

“Organisaties zijn kwetsbaarder dan ooit. In de afgelopen twaalf maanden is 85% van de organisaties minstens één keer aangevallen; een stijging ten opzichte van 76% vorig jaar”, zegt Danny Allan, CTO en Senior Vice President Product Strategy bij Veeam. “We begrijpen dat IT-leiders het gevoel hebben dat ze niet voldoende beschermd zijn en aangezien IT-omgevingen steeds complexer en veeleisender worden, is het duidelijk dat moderne dataprotectie moet worden geïntegreerd in een allesomvattend cyberplan. Het Veeam Data Platform brengt het beste van Veeam’s oplossingen samen in één platform voor ongeëvenaarde beveiliging, betrouwbaar gegevensherstel en gegevensvrijheid. Het is ontworpen om onze klanten de keuze te geven om de oplossing te gebruiken die bij hun behoeften past."

Alle edities van het Veeam Data Platform maken gebruik van de nieuwste back-up- en hersteltechnologie van VBR v12. Nieuwe functionaliteiten zijn:

  • Direct-to-object opslagback-ups: profiteer ten volle van de onbeperkte schaalbaarheid van on-premises objectopslag en opslag in de cloud zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Stuur back-ups rechtstreeks naar Veeam's ecosysteem van objectopslag-partners of maak rechtstreeks een back-up van uw edge-locaties naar objectopslag in de cloud.
  • Betrouwbare immutability voor elke workload: zorg ervoor dat back-ups altijd kunnen worden hersteld met uitgebreide, enterprise-grade immutability-opties van vertrouwde leveranciers, waaronder on-premise object-, block- en file-opslag, beveiligde opslagplaatsen en deduplicerende opslagapparatuur, cloudobjectopslag en tape.
  • Cyber resilient: maak een snelle reactie op ransomware-aanvallen mogelijk door alleen veilige gegevens te identificeren, te waarschuwen en te herstellen, middels onder andere automatisering en bewezen herstel-orkestratie voor alle workloads. Maak zero trust mogelijk met multi-factor authenticatie (MFA), wachtwoordloze serviceaccounts (gMSA) voor Windows en eenmalige inloggegevens voor Linux, en versterk de verdediging tegen cyberaanvallen met Kerberos- en IPv6-omgevingsondersteuning.
  • Geoptimaliseerd voor de hybride cloud: bereik meer efficiëntie en beveiliging in de hybride cloud met immutable back-ups voor cloud-native AWS- en Microsoft Azure-workloads, nieuwe cloud-geïntegreerde agents voor lift-and-shift-workloads en uniforme cloudmonitoring en -rapportage.
  • Ecosystem Excellence: Veeam Universal Storage API 2.0 en de nieuwe Smart Object Storage API bieden een nog meer toekomstbestendige manier voor bedrijfsschaalbaarheid en offsite veerkracht. De eerste partners die integreren met deze nieuwe API’s zijn Pure Storage, Scality en Object First.

Platformextensies kunnen aan elk van de Veeam Data Platform-edities worden toegevoegd of standalone worden uitgevoerd, inclusief back-up voor Kubernetes met Kasten K10 by Veeam, Veeam Backup for Microsoft 365 en Veeam Backup for Salesforce.

Ransomware Warranty

Als de go-to-partner op het gebied van ransomware-herstel, hanteert Veeam een meerlaagse benadering van ransomware, zodat bedrijven vertrouwen kunnen hebben in en voorbereid zijn op worst-case scenario's. De nieuwe Veeam Ransomware Warranty is een toezegging aan Veeam-klanten dat Veeam in het geval van een ransomware-aanval de kosten van gegevensherstel tot 5 miljoen dollar dekt. Veeam Ransomware Warranty omvat een service level agreement (SLA) voor ondersteuning binnen 30 minuten, een eigen accountmanager, driemaandelijkse gezondheidscontroles voor best-practice-operaties en optionele ontwerp- en installatieservices via een Veeam Accredited Service Provider. Daarnaast zet Veeam het Veeam Ransomware SWAT-team in - een team van beveiligingsexperts die zijn opgeleid in het herstel van gegevens - om te helpen na een aanval.

Voor meer informatie, bezoek www.veeam.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-16T10:04:11.000Z Veeam Software


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.