Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nu ook ABAX Equipment Control in Nederland

Nu ook ABAX Equipment Control in Nederland

Groot bedrijfsmateriaal is niet gemakkelijk kwijt te raken, maar het is nog flink zoeken als een medewerker of klant de locatie niet nauwkeurig doorgeeft. Laat staan als een dief of joy-rider er met de machine vandoor gaat. Noorse telematica-expert ABAX lanceert een robuuste, betrouwbare en kostenbesparende oplossing om dit aan te pakken: ABAX Equipment Control. Hiermee monitort een gebruiker realtime het bedrijfsmateriaal via een online portal en krijgt hij proactief servicemeldingen.

ABAX Equipment Control bestaat uit een ‘control unit’, die real-time informatie verstuurt naar het ABAX-platform. Via een online applicatie is het mogelijk om op elk moment en via elk apparaat - van desktop tot mobiel - het bedrijfsmateriaal op een gedetailleerde digitale kaart te bekijken. Daarnaast houdt het systeem een logboek bij, is gebruik buiten werktijd bij te houden en krijgt de gebruiker meldingen voor een servicebeurt. De control unit wordt geplaatst op de accu bij aangedreven materiaal, zoals boten, auto’s of tractoren. Maar er zijn ook control units met een interne batterij voor onder andere containers, opgeslagen materiaal of trailers. Door de energiebesparende functies gaan ook deze units lange tijd mee.

Informatie over gebruik
“Met ABAX Equipment Control helpen we onze zakelijke klanten bij het monitoren van hun belangrijkste bedrijfsmiddelen. Het gaat hier niet alleen om bescherming tegen diefstal, maar ook informatie over het gebruik. Een klant kan nu ook heel precies factureren op basis van gebruik, dat is heel handig voor organisaties die hun machines en materieel verhuren. Door het gunstige abonnementsmodel, waarbij geen aanvullende kosten worden berekend voor de unit, is het bovendien eenvoudig om extra of nieuw materiaal te monitoren”, stelt Martijn Zewald, CEO van ABAX in Nederland.

Efficiënter plannen
Geba Verhuur B.V., gevestigd in Mook, is het grootste verhuurbedrijf van materieel voor asfaltverwerking in de wegenbouw. “Met ABAX Equipment Control checken we continue waar onze machines zich bevinden en of ze worden gebruikt. Een afzetting voor wegwerkzaamheden kan wel tien kilometer lang zijn. Als je de machine achteraf op moet halen, is het dus erg handig om te weten waar en aan welke kant van de weg hij precies staat. Ook onze planners maken veel gebruik van het systeem. Ze weten precies wanneer het materiaal binnenkomt en ze een monteur aan de slag kunnen zetten”, vertelt Gijs Verberk, chef werkplaats van Geba Verhuur B.V.. “Daarnaast zijn de units heel gemakkelijk te installeren en is de online portal altijd en vanaf elk apparaat te benaderen. Als de chauffeur een machine niet direct kan vinden of het volgnummer op wil zoeken, kijkt hij nu op zijn smartphone in het ABAX-platform in plaats van het kantoor te bellen. Zowel het hoofdkantoor als de medewerkers in de buitendienst zijn erg geholpen met deze nieuwe volgsystemen van ABAX.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-26T12:59:14.000Z ABAX


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.