Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IFS lanceert IFS Applications 10

IFS lanceert IFS Applications™ 10, de nieuwste versie van zijn ERP-suite tijdens de IFS World Conference in Atlanta (VS). De oplossing is ontwikkeld om klanten te helpen te profiteren van disruptieve trends, zoals automatisering, connected devices (IoT) en servitization.

Nieuwe features van IFS Applications 10 zijn onder meer de volgende.

  • IFS Aurena: een hoogwaardige gebruikerservaring op basis van een browser met een intuïtieve interface. IFS Aurena gaat uit van een ‘consumer-first’-ontwerp om de productiviteit en betrokkenheid van medewerkers te vergroten. IFS Aurena is ontwikkeld voor de zakelijke en incidentele gebruiker, en ontwikkelt zich verder binnen het concept van IFS om bedrijfsapplicaties continu te vernieuwen.
  • AI/interactie tussen mens en machine: IFS Applications is voorzien van artificial intelligence-technologie. Met de IFS Aurena Bot kan de gebruiker op een efficiënte manier met het systeem interacteren via spraak- of tekstinput. IFS Aurena Bot is door medewerkers en managers te gebruiken om vragen in natuurlijke taal te stellen. Ook zijn transacties als absentie of aanvragen voor vrije dagen uit te voeren. De toepassing is toegankelijk via populaire communicatietools, zoals Skype, Skype for Business en Facebook Messenger, maar ook via IFS Aurena zelf.
  • Servicegerichte mogelijkheden: bij de nieuwe versie 10 heeft IFS fors geïnvesteerd in het ondersteunen van servicegerichte organisaties. Daarbij ligt het accent op productiebedrijven met service- of aftermarketactiviteiten, en op servicebedrijven die een geïntegreerde bedrijfsapplicatiesuite nodig hebben, die inspeelt op hun businessmodel. Belangrijke updates op dit gebied zijn de mogelijkheid om serviceactiviteiten en contractafspraken direct in de CRM-module te beheren, betere ondersteuning voor vaak terugkerend werk door meerdere medewerkers, nieuwe investeringen in IFS Mobile Work Order, beter beheer en visualisatie van de vraag naar, en benutting van resources, betere kostencontrole en controle op Work in Progress, het verbeteren van de betrokkenheid van klanten en beter beheer van uitbesteed werk aan onderaannemers.
  • Demand-Driven Material Resource Planning (DDMRP): DDMRP is een extensie van traditionele Material Resource Planning, die bedrijven helpt bij de actuele uitdagingen op het gebied van korte productcycli, doorlooptijden en hoge variatie in de vraag. Door het introduceren van strategische voorraadbuffers dringen bedrijven de doorlooptijd terug. Zo worden bedrijven meer vraaggestuurd in plaats van afhankelijk te zijn van onzekere forecasts. De ingebouwde oplossing van IFS is gevalideerd en goedgekeurd door het Demand Driven Institute, wat onderstreept dat IFS kostenefficiënte implementaties levert.
  • Productiefunctionaliteit: de nieuwe versie omvat belangrijke uitbreidingen voor de ondersteuning van productieprocessen, waaronder nieuwe of uitgebreidere mogelijkheden voor traceability, kwaliteitsbeheer, recepten- en formulebeheer, batch balancing, aanpassingen na fouten in producten en trade management. Dankzij deze features kan een producent digitale transformatie inzetten met het oog op meer efficiency.
  • Uitbreidingen voor wereldwijde bedrijven: IFS Applications 10 biedt wereldwijd opererende bedrijven een volledig opnieuw gebouwde engine voor wereldwijd tax management, meer multicompany-mogelijkheden en robuuste ondersteuning van parallelle grootboeken.
  • Moderne, cloudvriendelijke API’s: open, volgens microservice georganiseerde API’s die gebouwd zijn op basis van de nieuwste RESTful-principes en de OASIS oData-standaard. Deze zorgen voor eenvoudige integratie van data en processen in IFS Applications met IoT- en AI-technologieën, Microsoft Office 365 en de meeste andere moderne cloudtechnologieën en SaaS-applicaties.

“Wij zijn heel enthousiast over de lancering van IFS Applications 10, dat is ontwikkeld om klanten te helpen te profiteren van belangrijke trends als automatisering, connected devices en servitization”, zegt Darren Roos, CEO van IFS. “De nieuwe kernversie is in nauwe samenwerking met klanten ontwikkeld en biedt veel innovatie die direct voor businesswaarde zorgt.”

Dan Matthews, CTO van IFS, vult aan: “Deze versie omvat meer dan 500 nieuwe mogelijkheden, waaronder een totaal vernieuwde gebruikerservaring en krachtige features voor servicegerichte bedrijven. Alles is ontwikkeld om gebruikers betrokken te maken bij de bedrijfsvoering en mensen en processen te verbinden via een moderne digitale backbone. Door deze nieuwe features te combineren met recente innovaties, zoals het Internet of Things en een gelaagde applicatiearchitectuur, bieden we een unieke businessoplossing.”

IFS Applications 10 is al door vijf early adopter-klanten geïmplementeerd. Zij hebben uitgebreide feedback geleverd op het systeem. Het gaat om onder meer Chief Industries, Inc. (VS), Hexpol (Zweden), Portsmouth Aviation (VK), Volac (VK) en Valmont Industries (VS).

Neville Chapman, Business Development Director bij Volac: “Een van de grote voordelen van IFS Applications 10 is IFS Aurena, waardoor medewerkers op elk device en op elk moment efficiënt kunnen werken. Wij zijn enthousiast over het gebruik ervan. In combinatie met IFS Lobby biedt deze functionaliteit gebruikers makkelijke toegang tot de informatie die zij nodig hebben voor hun werk. Wij ontwikkelen visuele, strategische KPI-dashboards die informatie direct uit IFS trekken. Met dril-down komen we dan bij de relevante data. Door deze dashboards te gebruiken in combinatie met de operationele en prestatie-informatie-Lobby’s, verwachten we concrete waarde te halen uit onze investeringen in het systeem. Het was een positieve ervaring om binnen het Early Adopter Program met IFS samen te werken en invloed uit te oefenen op het product. Wij kijken uit naar onze verdere samenwerking.”

IFS Applications 10 is al een commercieel succes dankzij contracten met onder meer het Franse postbedrijf La Poste, het internationale defensie- en beveiligingsbedrijf Saab, de Zweedse koffieleverancier Löfbergs Lila, het Zweedse Maxon Motors dat micromotors produceert, en de Noorse houthandel Bergene Holm AS.

IFS Applications 10 is beschikbaar als managed service in de cloud, als Software-as-a-Service (SaaS) en on-premise.

IFS Maintenix

Daarnaast introduceert IFS twee nieuwe Software-as-a-Service-oplossingen: IFS Maintenix™ Fleet Planner en IFS Maintenix™ Line Planner. Hiermee maken luchtvaartmaatschappijen de onderhoudsplanning van lange-afstandsvluchten en lijnvluchten efficiënter, waardoor ze optimaal gebruikmaken van beschikbare resources en de operationele beschikbaarheid van vliegtuigen verbeteren. Deze twee oplossingen zijn de eerste in een reeks SaaS-oplossingen onder de naam IFS Maintenix, die specifiek gericht zijn op de behoeften op het gebied van onderhoud en engineering in de wereldwijde commerciële-luchtvaartsector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-02T08:48:24.000Z IFS
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.