Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

HERE en Actility werken samen

Locatiegegevens spelen een belangrijke rol voor de digitalisering van de wereld. Dit geldt zeker voor IoT. Actility en HERE Technologies hebben daarom de handen ineen geslagen en ontwikkelen IoT-oplossingen die optimaal gebruikmaken van precieze locatiegegevens, zowel binnen als buiten. Hiervoor combineren de bedrijven Actilitys Long Range Wide Area Network (LoRaWAN) management-platform met HERE’s nauwkeurige positionering van apparaten. Door de integratie profiteren Actility’s klanten van kosteneffectieve, energie-efficiënte en duurzame oplossingen voor het beheer van activa in de logistiek en supply chain-toepassingen in alle branches.

De gecombineerde oplossing kan elk soort voorwerp, zoals gereedschap of een onderdeel van de uitrusting, met minimaal energieverbruik en tegen lage kosten lokaliseren. Dit geeft bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden voor het traceren van goederen van het productiebedrijf tot in de winkel of het transparant maken van de distributieketen.

Actility is een wereldwijde leider op het gebied van LoRaWAN-oplossingen. LoRaWAN is een protocol voor draadloze langeafstandscommunicatie met een laag stroomverbruik. Hierdoor gaan de batterijen van apparaten die in IoT-toepassingen ingezet worden langer mee. Activity helpt meer dan vijftig dienstverleners in meer dan dertig landen en maakt beheerde bedrijfsnetwerken voor specifieke IoT-oplossingen in verschillende branches mogelijk. Actility biedt locatieoplossingen voor meerdere landen aan op basis van zijn LoRaWAN roaming hub en Abeeway, zijn dochteronderneming die energiezuinige trackers produceert.

De samenwerking met HERE stelt Actility in staat om een complete, energiezuinige locatieoplossing op de markt te brengen die GPS-, A-GPS- en Wi-Fi-positionering combineert. HERE’s indoor-plattegronden en ‘fingerprinting’ (informatie over de Wi-Fi-signalen en signaalsterktes die op een bepaald moment beschikbaar zijn voor een mobiel apparaat) zorgen voor een aanzienlijk preciezere positionering binnenshuis, met een nauwkeurigheid van vijf tot zeven meter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-19T10:33:54.000Z HERE Technologies
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.