Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Tado° verkoopt miljoenste Slimme Thermostaat

Tado°, een leider op het gebied van intelligent klimaatbeheer, maakt bekend dat het meer dan een miljoen slimme thermostaten heeft verkocht in Europa. De slimme thermostaten van tado° verbinden verwarmings- en airconditioningssystemen met het internet en gebruiken slimme algoritmen om energiebesparing en comfort te bieden. tado° opereert binnen een snelgroeiend bedrijfssegment. Naar verwachting heeft 20 procent Europese huishoudens in 2022 een slimme thermostaat.

40% van de Nederlanders kiest smart home-oplossing vanwege bijdrage aan beter milieu

Steeds meer Nederlanders, inmiddels 62%, zijn bekend met de term Smart Home. Dit is een verdubbeling sinds 2015. De Nederlandse smart home markt is in 2018 dan ook explosief gegroeid; Nederlandse consumenten hebben inmiddels voor €1,7 miljard aan smart home apparaten in huis. De meeste huishoudens hebben een product in het segment 'energie & verwarming'. Nederlanders kiezen voor smart home-oplossingen vanwege het gemak (41%), energiebesparing/het milieu (40%) en omdat de apparaten overal en op afstand bediend kunnen worden (32%).

Smart home in Europa

De categorie smart home is de laatste jaren gestaag gegroeid. In 2015 waren ongeveer een miljoen huizen in Europa uitgerust met slimme thermostaten. Aan het begin van 2019 waren naar schatting 6,6 miljoen slimme thermostaten geïnstalleerd in Europese huizen. Het Verenigd Koninkrijk is goed voor ongeveer een kwart van de totale Europese markt; meer dan 6% van de Britten had een slimme thermostaat in augustus 2018 [6]. De marktpenetratie van slimme thermostaten in Europese huizen zal snel stijgen en in 2022 rond de 20% liggen.

Slimme thermostaten en energiebeheer zijn een kernsector van smart home. Er zijn naar schatting 36 miljoen slimme woningen in Europa in 2020 en dit zal naar verwachting meer dan 62 miljoen woningen zijn in 2023.

Slimme technologie voor meer duurzaamheid

De echte intelligentie van tado° slimme thermostaten zit in de software en services. De hardware geeft toegang tot de intuïtieve technologie en automatiseringen die energie besparen door ervoor te zorgen dat huizen alleen worden verwarmd of gekoeld wanneer er iemand thuis is. Bovendien past tado° zich aan het weer aan en het verlaagt de verwarming of airconditioning wanneer open ramen worden gedetecteerd om zo extra energie te besparen. De bijdrage aan het milieu door het bedrijf werd vorige maand erkend door de Cleantech Group, die tado° de 2020 Global Cleantech Europe-organisatie van het jaar heeft toegekend.

“We zijn verheugd dat we meer dan een miljoen Slimme Thermostaten hebben verkocht. Maar, en dat is nog belangrijker, zijn we er trots op dat klanten een voorkeur hebben voor tado°-oplossingen”, zegt Toon Bouten, CEO van tado°. “Onze hardwareproducten zijn één deel van het verhaal. De kern van tado° is onze software, services en ons sterke DNA in gebruikerservaring om een uitstekende klanttevredenheid te leveren.”

Sterke partners

Tado° wordt ondersteund door $102 miljoen aan internationale investeringen van grote namen zoals Amazon, Total en E.ON. De slimme thermostaten van tado° zijn compatibel met Apple HomeKit, Google Assistent en Amazon Alexa en worden in heel Europa verkocht in alle Apple-winkels en via grote retailers zoals Tink, Coolblue, 50five en Mediamarkt. Tado° heeft ook strategische partnerschappen met meer dan 30 Europese energie- en installatiebedrijven zoals E.ON, SSE, Ovo Energy, Naturgy en Essent

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-14T11:31:58.000Z tado°
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.