Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Een computer op de post doen: volg deze stappen voor verzending

Wil jij een computer als pakket verzenden? Dat is niet zomaar een pakketje wat je even op de post doet. Het gaat om een kostbaar en kwetsbaar apparaat dat je aan de bezorgdienst uit handen geeft. Volg daarom onderstaande stappen voor verzending.

Stevige doos

Ga je jouw computer als pakket verzenden, dan verdient deze een stevige doos om in vervoerd te worden. Dat is ook nodig omdat tijdens de verzending pakketten vaak worden opgestapeld. Als er dan een zwaar pakket bovenop dat van jou belandt, kan de doos het begeven als deze van te zwak materiaal gemaakt is. Bescherm je computer dus door hem in een stevige doos op de post te doen.

Foto’s maken

Omdat je iets kostbaars en kwetsbaars op de post doet, bestaat de kans op een financieel nadeel door schade die je pakket onderweg kan oplopen. Dan is het wel zaak dat jij kunt bewijzen dat deze schade niet al aanwezig was om de kosten bij een verzekeraar te kunnen verhalen. Maak daarom foto’s van de computer en de buiten- en binnenkant van de doos waarin je je computer gaat verzenden.

Computer inpakken en lege ruimtes vullen

Nu is het zaak om je computer goed in te pakken voor verzending. Gebruik bij voorkeur bubbeltjesplastic om de computer mee in te pakken en tegen stoten te beschermen. Dit materiaal is hier speciaal voor gemaakt en kost relatief weinig, zeker in verhouding met de computer zelf. Vul vervolgens ook de lege ruimte in de doos op met vulmateriaal, zoals oude kranten, om te voorkomen dat de computer kan gaan schuiven in de doos. Ook piepschuim is een goede optie.

Stevig tapen

Als je computer stevig en veilig in de doos zit, tape je de doos stevig dicht. Zo voorkom je dat de inhoud onverhoopt uit de doos kan komen. Dit draagt bij aan de stevigheid van je pakket. Gebruik bij voorkeur tape waar ‘breekbaar’ of ‘fragile’ op staat om aan te geven dat er voorzichtig moet worden omgegaan met jouw pakket. Heb je niet zulk plakband, schrijf het dan met grote letters op alle zijden van je pakket.

Bij een groot en zwaar pakket versturen zijn de verzendkosten vaak hoog. Wil je graag besparen op die kosten? Kijk dan eens op de website van Parcel Parcel. Daar kun je je pakket versturen met kosten die tot 70 procent lager kunnen zijn dan bij andere aanbieders. Dit kan omdat Parcel Parcel groot inkoopt bij andere vervoerders en zo gebruikmaakt van kwantumkorting waar jij op jouw beurt weer van kan profiteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-26T21:27:52.000Z dbom


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.