Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De Boer Dental opent deuren van nieuw bedrijfspand in Harkema

Op het industrieterrein in Harkema heeft De Boer Dental de deuren van haar nieuwe magazijn geopend. Met dit nieuwe bedrijfspand speelt de firma in op de toegenomen én blijvende vraag naar de medische producten. In gesprek met Thomas de Boer, eigenaar van De Boer Dental, blijkt al snel dat hij erg content is met de opening van het nieuwe bedrijfspand.

“Jarenlang hebben we vanuit 4 loodsen moeten werken. Deze 4 loodsen bevonden zich op hetzelfde industrieterrein, maar er was uiteraard wel sprake van enige afstand. Dit werd op een gegeven moment onhandig, aangezien onze orderpickers langs alle loodsen moesten gaan. Sommige bestellingen hadden één product uit loods 1, één product uit loods 2, één product uit loods 3 en één product uit loods 4. Voor onze orderpickers betekende dit dat ze veel te lang met het verzamelen van de producten bezig waren. Door één centraal magazijn te openen, trachten wij dit proces een stuk efficiënter in te richten”.

Ook om andere redenen had De Boer Dental behoefte aan meer opslagruimte. De belangrijkste reden is terug te vinden in de immense groei van het bedrijf. De firma begon als groothandel in de wereld van tandartsproducten, maar de coronapandemie veranderde de koers van de firma volledig.

“Toen de eerste tekenen van de coronapandemie zichtbaar werden, was ik één avond van slag. Ik wist even niet goed wat ik hier van moest verwachten. Toen ik de volgende ochtend opstond, wist ik dat het tijd was om de mouwen op te stropen. Ik besloot op dat moment om de bedrijfsvoering aan te passen. De focus lag niet langer op producten voor tandartspraktijken, maar op medische producten die iets van doen hebben met corona. Al snel importeerden we de eerste grote hoeveelheden van mondmaskers, nitril handschoenen en iedereen ging corona zelftesten kopen”, aldus ondernemer Thomas de Boer.

De keuze van Thomas pakte bijzonder goed uit. Het was niet geheel zonder risico, maar De Boer Dental wist al snel veel medische instellingen als klant te trekken. De verwachting was dat deze instellingen niet al te lang aan zouden blijven als klant, maar die verwachting werd al snel bijgesteld. Al snel bleek namelijk dat De Boer Dental één van de weinige partijen was die aan de blijvende vraag kon voldoen. De overheid maakte al snel duidelijk; iedereen moest een mondkapje kopen.

Bovendien heeft de firma in de afgelopen jaren haar assortiment verder uitgebreid. Hierdoor is men ook bijvoorbeeld desinfectiemiddelen aan gaan bieden. Een medische instelling die nu een bestelling bij De Boer Dental wil plaatsen, zit bij deze firma voor alle producten goed.

Onder aan de streep verwacht De Boer Dental in de komende jaren een aanhoudende groei. Met de komst van het nieuwe bedrijfspand speelt de firma hier perfect op in. Het nieuwe bedrijfspand van De Boer Dental is gevestigd op Bolster 20 te Harkema.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-22T15:40:05.000Z Media van Morgen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.