Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Koffie 2.0? Startup ontwikkelt concentratie-pil

Dit artikel delen:

2.5 jaar geleden richtte hij het bedrijf Study Buddy op om studenten beter te laten focussen en een gezond alternatief te bieden voor ritalin. Nu inmiddels duizenden studenten in Nederland en België de capsules gebruiken, brengt Wimme Klaver samen met co-founder Jesse van Os een nieuwe concentratie-pil voor professionals op de markt. “Hiermee kan je mentaal beter presteren.”

De capsule, FLVX genaamd (uitgesproken als ‘flux’), zorgt binnen 30 minuten en tot 4 uur na inname voor een verhoogd concentratievermogen. Klaver: “Van een aantal natuurlijke stoffen is recentelijk wetenschappelijk aangetoond dat ze de alertheid en het concentratievermogen verbeteren. Wij hebben deze stoffen in de juiste verhoudingen bij elkaar gebracht.”

Hun inspiratie halen ze uit de Amerikaanse trend van biohacking: optimalisatie van het menselijk lichaam. Klaver: “Net zoals een sporter de juiste voeding nodig heeft om goed te kunnen presteren, kan je de hersenen optimaal laten functioneren door de juiste stoffen in te nemen.”

De oprichters hebben grote plannen: “Uiteindelijk willen we deze stoffen, nootropics genaamd, toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Daarmee willen we de functie van koffie en energiedrank vervangen als middel om scherper en productiever te zijn. FLVX is een gezond en wetenschappelijk onderbouwd alternatief.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-05T13:47:07.000Z FLVX
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.