Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Engelse voice-overs ook in Nederland gewild

Dit artikel delen:

Het snelgroeiende stemmenplatform VoiceCowboys uit Amsterdam meldt vandaag dat de vraag naar Engelse voice-overs flink in de lift zit. Het online 2.0 boekingsplatform baseert zich hierbij op de eigen cijfers over de eerste twee kwartalen van 2018.

VoiceCowboys is sinds 2016 actief op de Nederlandse stemmenmarkt, en timmert sindsdien aardig aan de weg. Het voice-over bedrijf geeft sinds januari opdrachtgevers de mogelijkheid om een Engelse voice-over te boeken, en het Amsterdamse platform constateert tevreden dat hiermee direct in een behoefte wordt voorzien.

Groei bedrijfsfilm voice-overs

De markt voor bedrijfsfilms en webvideo’s groeit onstuimig. Steeds meer bedrijven willen hun online zichtbaarheid vergroten en doet dit doormiddel van webvideo’s. Deze worden gepubliceerd via de eigen media kanalen, of via ingekochte videoruimte op de sociale media. De video’s worden gemonteerd door zowel interne en externe video-editors, die op hun beurt vaak weer een beroep doen op de service van VoiceCowboys.

Betaalbare voice-over tarieven

Aangezien veel bedrijven inmiddels grensoverschrijdend opereren worden meestal direct twee versies van een video gemaakt: één voor de lokale Nederlandse markt, en één voor de rest van Europa. In veel gevallen dan voorzien van een Engelse voice-over. Voor de voice-over tarieven hoeft men het niet te laten: een Engelse stemacteur hanteert dezelfde tarieven (rond de €200) als zijn Nederlandse collega-stem.

Kwalitatieve voice-over casting 

Bij de casting van een Engelse stemmen gaat men op dezelfde wijze te werk als bij het scouten van een Nederlandse voice-over. Het stemmenbureau brengt eerst eerder ingesproken werk in kaart, laat (proef)teksten inspreken, en bij een veelbelovend resultaat wordt vervolgens de stem toegevoegd aan het bestand van VoiceCowboys. Door de selectie zeer precies te blijven doen zegt het voice-over bedrijf de hoge kwaliteit ook in de toekomst te kunnen garanderen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T09:53:29.000Z VoiceCowboys Nederland


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.