Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Blockchain toepassing Mijn Zorg Log beste zorg ICT-project

Dit artikel delen:

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Beatrixtheater in Utrecht zijn gisteravond de Computable Awards 2017 uitgereikt. Mijn Zorg Log werd bekroond als beste ICT-project in de zorg van 2017. Mijn Zorg Log is een blockchain toepassing voor de zorg die in opdracht van Zorginstituut Nederland is ontwikkeld door de Nederlandse blockchainspecialist Ledger Leopard. De Computable Awards gelden als de belangrijkste prijzen voor ICT-projecten in Nederland.

Mijn Zorg Log is een werkend prototype waarin cliënt, zorgverleners en familie samen een digitaal logboek bijhouden. Zij beschikken op ieder moment over actuele informatie. Met één belangrijk uitgangspunt: de patiënt bepaalt wie toegang krijgt tot de gegevens.

Eind september ontvingen Zorginstituut Nederland en Ledger Leopard in de Ridderzaal een certificaat van advocatenkantoor Pels Rijcken en is daarmee, zover bekend, het eerste juridische gecertificeerde blockchain project. Daarmee kan deze blockchain toepassing veilig worden uitgerold op verschillende plaatsen binnen de zorg.

Jeroen van Megchelen, CEO van blockchain specialist Ledger Leopard: “Wij zijn Zorginstituut Nederland dankbaar voor de uitdaging om een werkende blockchain toepassing voor de zorg te ontwikkelen die nu op grote schaal kan worden uitgerold. En we zijn er trots op dat we als eerste bedrijf ter wereld een gecertificeerde blockchainoplossing hebben gebouwd, waarmee je gebruik maakt van de blockchaintechnologie op een manier die bij jouw bedrijf of organisatie past. Het platform is er, je hoeft niet te bouwen. Alles wat je nodig hebt zijn toepassingen om er gebruik van te maken. En wij staan klaar om bedrijven en instellingen daar bij te helpen.  Blockchain levert efficiencyvoordelen op. Zo zorgt het voor een aanzienlijke administratieve lastenverlichting. Het maakt real time informatie-uitwisseling eenvoudig en betrouwbaar. Bovendien biedt het veel meer mogelijkheden om goed te bepalen wie toegang heeft tot welke gegevens.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-03T10:29:00.000Z Zorginstituut nederland