Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Voor wie is incontinentiemateriaal van TENA geschikt?

Dit artikel delen:

Incontinentie is het onvrijwillige verlies van urine en/of ontlasting, oftewel het niet kunnen controleren van de blaas of darmen. Incontinentie kan verschillende oorzaken hebben, zoals zwakke spieren in de bekkenbodem, beschadigde zenuwen, een vergrote prostaat, hormonale veranderingen, zwangerschap, bevalling, menopauze of bepaalde ziektes en aandoeningen.

Incontinentiemateriaal (bijvoorbeeld TENA Lady) is geschikt voor mensen die last hebben van onvrijwillig urine- of ontlastingsverlies, ook wel incontinentie genoemd. Incontinentie kan bijvoorbeeld voorkomen bij ouderen, mensen met een chronische ziekte, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, zwangere vrouwen, vrouwen na de bevalling, of mensen die herstellen van een operatie.

Er zijn verschillende soorten incontinentiemateriaal beschikbaar, zoals inleggers, verbanden, slips en broekjes, die geschikt zijn voor verschillende niveaus van incontinentie. Het is belangrijk om het juiste type incontinentiemateriaal te kiezen op basis van de individuele behoeften en situatie van de persoon. Mensen met incontinentie kunnen het beste een zorgverlener raadplegen voor advies over incontinentiemateriaal en andere behandelingsopties.

De impact van incontinentie

Incontinentie kan een aanzienlijke impact hebben op iemands kwaliteit van leven en kan leiden tot gevoelens van schaamte, angst en sociaal isolement. Er zijn verschillende soorten incontinentie, zoals stressincontinentie, urge-incontinentie, gemengde incontinentie en functionele incontinentie, en er zijn diverse behandelingsopties beschikbaar om de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Deze behandelingen variëren van bekkenbodemoefeningen en medicijnen tot in sommige gevallen operaties. Je hebt tevens middelen tegen incontinentie (incontinentiemateriaal).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-23T17:00:43.000Z Hulpmiddel Online


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.