Yenlo levert ministerie I&M applicatiediensten

Dit artikel delen:
Yenlo

Ict-dienstverlener Yenlo gaat de komende vier jaar op vijftien expertisegebieden ict-diensten leveren aan het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Het ministerie had een aanbesteding uitgeschreven voor de ict-dienstverlening die niet door het ministerie zelf, het Shared Services Centrum-ICT of een gemeenschappelijke dienstverlener vanuit het Directoraat-Generaal Organisatie en Bedrijfsvoering Rijk geleverd wordt.

De openbare Europese aanbesteding voor het verwerven van ict-expertisediensten is verdeeld in drie percelen met in totaal 61 expertisegebieden. Het gaat hier om de percelen contra-expertise en benchmarking, applicatieontwikkeling, -beheer en -onderhoud en applicatie- en webhosting.

Yenlo heeft op vijftien expertisegebieden binnen applicatieontwikkeling, -beheer en -onderhoud ingeschreven en gewonnen. Concreet houdt dit in dat Yenlo vanaf 1 januari 2013 gedurende vier jaar ict-diensten aan het ministerie levert. Deze dienstverlening bestaat aan de ene kant uit softwaredevelopment en aan de andere kant uit managed services. Het ministerie werkt hiermee aan de totstandkoming van de ict-strategie, de analyse van de bestaande processen en de realisatie van een nieuwe geïntegreerde ict-architectuur.

'Wij creëren de componenten die ervoor zorgen dat het ministerie de gewenste wendbaarheid en focus op zijn eigen dienstverlening tot zijn beschikking krijgt', zegt Ruben van der Zwan, ceo en medeoprichter van Yenlo. 'Met onze managed services maken wij de ict-omgeving beheersbaar en continu beschikbaar voor het ministerie. Zij hebben er geen omkijken naar en kunnen zich richten op hun core business.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Erg verstandige keuze van I&M.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-31T08:38:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.