Siemens richt EPD UMCG en Erasmus MC in

Dit artikel delen:
Zorg

Producent Siemens Healthcare heeft de voorlopige gunning verkregen om voor het Rotterdamse Erasmus MC en het Groningse UMCG een volledig geïntegreerd elektronisch patiënten dossier (epd) en ziekenhuisinformatiesysteem in te richten en te implementeren. De raden van bestuur van beide medische centra hebben dat onlangs besloten.

De twee ziekenhuizen hadden een gezamenlijke Europese aanbesteding uitgeschreven, maar krijgen wel twee eigen systemen. Doordat er nog contractbesprekingen plaatsvinden, is er gekozen voor een radiostilte. Het is dan ook nog niet bekend voor hoeveel jaar het beoogde contract zal worden afgesloten, of er verlengd kan worden en wat de waarde van de opdrachten wordt.

Een woordvoerder van het Erasmus MC laat weten dat de medische centra uit Groningen en Rotterdam hetzelfde systeem krijgen, maar dat er geen koppelingen tussen beide systemen zijn. De overgang naar het nieuwe epd en ziekenhuisinformatiesysteem wordt voor beide ziekenhuizen in één dag gerealiseerd, de implementatie moet in 2015 plaatsvinden. Daarna wordt Siemens ook verantwoordelijk voor het onderhoud.

Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart om te komen tot het definitieve contract. Daarin worden onder andere afspraken vastgelegd in het plan van aanpak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-12T09:32:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.