Sogeti ontwikkelt screen-applicaties Justis

Screening

Ict-dienstverlener Sogeti heeft een overeenkomst gesloten met Dienst Justis, onderdeel van het ministerie van Veiligheid & Justitie. Binnen dit contract gaat Sogeti alle applicaties voor het screenen van personen en organisaties in ons land beheren en nieuwe applicaties ontwikkelen. Dienst Justis voert jaarlijks ongeveer één miljoen screeningen uit en geeft daarvoor onder andere Verklaringen Omtrent Gedrag af.

Voor de nieuwe applicaties maakt Sogeti gebruik van de Oracle Services Oriented Architecture (SOA)-technologie. Daarmee is Sogeti één van de eerste ict-dienstverleners in Nederland die deze nieuwe Oracle-suite inzet voor zo’n omvangrijk applicatielandschap. De overeenkomst tussen Sogeti en Dienst Justis is afgesloten voor een periode van drie jaar met een optionele verlenging naar vier jaar. De exacte waarde van het miljoenencontract is niet bekendgemaakt.

Atos en CGI

Dienst Justis wil zijn applicatielandschap volledig moderniseren op basis van de Oracle SOA Suite. Deze technologie stelt de Nederlandse screening-autoriteit in staat zijn processen te optimaliseren, standaardiseren en verder te automatiseren. Daarmee kan Dienst Justis sneller inspelen op beleids- en wetgevingswijzigingen. Het huidige applicatielandschap is gebaseerd op meerdere technische omgevingen en wordt beheerd door veel verschillende ict-dienstverleners en de dienst zelf.

Dienst Justis heeft besloten dat te veranderen. Zij gaan zich richten op hun kerntaken, nemen afscheid van de applicatiebeheerders Atos en CGI en brengen nu het volledige beheer en ontwikkeling van alle negen applicaties onder bij Sogeti. In een transitieperiode van elf weken neemt Sogeti het beheer van de applicaties van de andere dienstverleners over.

Whitehorses

De nieuwe beheeraanpak is volledig gebaseerd op Agile. In dit traject werkt Sogeti samen met Whitehorses. Deze technologiepartner is gespecialiseerd in de middleware- en integratieoplossingen van Oracle, zoals Oracle WebLogic, SOA Suite en BPM Suite.

‘We zijn onder de indruk van de voorgestelde aanpak van Sogeti’, zegt Rieneke van Zutphen, directeur Bedrijfsvoering & Uitvoeringsbeleid van Justis. ‘We hebben vertrouwen in hun samenwerkingsvoorstel en kennis en kunde van onze oude en nieuwe applicatie-omgeving.’

‘Wij merken een sterk toenemende vraag naar inzet van Oracle SOA Suite’, zegt Bart Hendriks, directeur Application Lifecycle Management bij Sogeti. ‘Deze samenwerking met Dienst Justis en technologiepartner Whitehorses stelt ons in de gelegenheid onze kennis van en ervaring met deze nieuwe technologie voor dienst Justis in te zetten.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-10T10:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.