Info Support pakt ontwikkelstraat RDW aan

Ict-dienstverlener Info Support helpt RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) om software voor de uitgifte van kentekens en de registratie van APK te verbeteren. De binnenshuis ontwikkelde software moet op vijf punten worden verbeterd. Info Support adviseert en zet zijn Endeavour-ontwikkelstraat in om de ontwikkelteams van RDW te ondersteunen.

Na een aanbesteding koos RDW voor de Endeavour-ontwikkelstraat die voorheen ook bij andere zelfstandige bestuursorganen is ingezet. Bij RDW werken negen teams aan de ontwikkeling en het beheer van software voor de uitgifte van kentekens en de registratie van de algemeen periodieke keuring (APK). 'Wij gaan deze teams helpen om zichzelf te verbeteren op basis van de vijf gestelde doelen', aldus Lammert Vinke, commercieel unit manager bij Info Support.

Vinke vervolgt: 'We gaan de processen aanpassen, zoals het invoeren van automatische kwaliteitscontrole en testen. Ook worden er gebruikersportalen ingericht en ontvangen de medewerkers training. We gaan voor een productiviteitsverbetering van 25 procent.' De eerste ontwikkelteams van RDW zijn inmiddels aan de slag met de ontwikkelstraat. Het gehele verbeterproces zal drie jaar in beslag nemen.

Driehonderd trainingen

Info Support richt zich op het ontwikkelen, beheren en hosten van software op maat en het leveren van business intelligence- en integratieoplossingen. De dienstverlener heeft een aanbod van ruim driehonderd trainingen, veelal gericht op softwareontwikkelaars. Verspreid over vestigingen in Nederland en België heeft Info Support meer dan driehonderd medewerkers in dienst. Het ondersteunt Microsoft (.Net, C#, SQL Server, Azure), Oracle (Fusion Middelware, Weblogic, Suite) en Java.

RDW is een uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse overheid. Het registreert gegevens van voertuigen, hun eigenaren/houders en de afgegeven documenten zoals kenteken- en rijbewijzen. Ook het verstrekken van informatie over die documenten aan bijvoorbeeld de politie, Belastingdienst en gemeenten hoort tot de taken van RDW.

5 verbeterpunten software RDW

In het aanbestedingsdocument staan de volgende 5 verbeterpunten genoemd:
  • De productiviteit van de software
  • De kwaliteit
  • De oplossingen meer marktconform maken
  • Zorgen voor duurzame ontwikkeling
  • De efficiëntie van het ontwikkelproces verbeteren

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-04T16:52:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.