We leven in een tijdperk met meer ondernemingen dan ooit. Dit heeft meerdere redenen. In de eerste plaats is het tegenwoordig bijzonder laagdrempelig om voor jezelf te beginnen. Met een simpele webshop kun je je al inschrijven als ondernemer. Je hebt geen investeringsgeld nodig en neemt in principe weinig risico.
Bovendien leven we ook in een tijd met minder vaste contracten, en daarom vinden veel mensen het aantrekkelijk om een onderneming te starten. Door de vele bedrijven is de concurrentie groot en daarom is het uitdagend om je te onderscheiden van andere ondernemingen. Sprints & Sneakers weet je bedrijf optimaal een boost te geven met growth hacking. Dit is een relatief nieuw fenomeen en daarom wil je er ongetwijfeld meer van weten.
Wat is growth hacking precies?
Growth hacking is in principe een moderne marketingvorm, maar toch zijn er veel verschillende met reguliere marketing te constateren. Bij growth hacking wordt de focus volledig op de groei gelegd. Dit is de hoofdmissie van growth hackers en alle activiteiten die ze verrichten dragen bij aan de snelle groei van een onderneming. In de reguliere marketingwereld is groei slechts een onderdeel van de marketingactiviteiten. Marketeers houden zich bijvoorbeeld ook bezig met merkbeleving, design en veel andere zaken.
Growth hacking kent een bijzondere oorsprong
De term ‘growth hacking’ is in 2020 bedacht door de schrijver Sean Ellis. Het boek over growth hacking werd direct een bestseller. Sindsdien is growth hacking zeer populair bij verschillende soorten ondernemingen. Denk aan startups die beperkte middelen en budgetten hebben. Maar ook grote bedrijven als Uber en TikTok zijn bekend met het fenomeen en maken er dankbaar gebruik van.
Growth hacking is iets anders dan reguliere marketing
Veel mensen denken dat growth hacking hetzelfde is als reguliere marketing. Er is inderdaad een grote overeenkomst tussen deze twee strategieën. De focus ligt namelijk altijd op het profileren en promoten van het bedrijf met als doel meer winst te genereren en te groeien. Growth hackers zijn doorgaans innovatiever dan reguliere marketeers. Ze focussen zich constant op nieuwe groeimogelijkheden. Reguliere marketeers houden zich voornamelijk bezig met de reguliere marketing van een bedrijf. Denk aan branding en SEO-optimalisatie. Een growth hacker houdt zich hier ook wel mee bezig, maar tegelijkertijd is hij of zij meer aan het experimenteren.
Een goede growth hacker heeft veel technische vaardigheden
Ervaren growth hackers hebben meerdere technische vaardigheden in huis. In de eerste plaats weten ze goede landingspagina’s te maken. Dit is de belangrijkste pagina van een website en daarmee proberen ondernemers bezoekers te overtuigen om diensten of producten af te nemen. Een goede growth hacker kan ook advertenties opzetten, heeft basiskennis van HTML en CSS en kent vrijwel alle moderne marketingbegrippen zoals API, AI, conversieoptimalisatie uit zijn hoofd. .