Spoelstra spreekt: Vrije val Apple

19-12-2012 09:45 | Door Jacob Spoelstra | Lees meer artikelen over: Social media | Er zijn 14 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Het aandeel Apple lijkt bezig met een vrije val. Het aandeel stond dit jaar nog op zevenhonderd dollar en is inmiddels richting de prijs van het Facebook-aandeel aan het gaan. Nu heb ik u wel vaker gewaarschuwd dat u geen beleggingstips moet aannemen van mensen die zelf in een Skoda rijden, maar ik ga het toch proberen.

Zodra je je schoonouders met bepaalde producten ziet lopen, dan moet je direct de aandelen van het bedrijf dat die producten levert verkopen. Apple was voor de happy few. De happy few vraagt zich niet af wat het kost of wat je ermee kunt, die willen het gewoon hebben.

Klootjesvolk

Het klootjesvolk doet dat wel en komt er vervolgens achter dat Apple echt nergens mee integreert en dat het de bedoeling van Apple is dat je alleen nog maar Apple-spullen koopt. De Senseo Crema was ook hip, maar op een gegeven moment wil je toch een lekker kopje koffie.

Bij Facebook gaat de glans er ook een beetje vanaf. Ook dit komt omdat het niet speciaal genoeg meer is. Facebook wordt inmiddels ook door de meest suffe mensen gebruikt. Dan zie ik mensen van mijn leeftijd foto’s van twee glaasjes rosé op hun pagina zetten. En onder die foto zetten ze dan: ‘Kinderen naar opa en oma. Wij zitten heerlijk op het terras. #gezelligheid’. Ik zet er dan altijd onder: ‘Kan het kloppen dat bij jullie de voordeur nog open staat? #inbraakalarm’. Als je ouders een Project-X-feest gaan organiseren, dan hoef je ook geen politiebusje klaar te hebben staan. Dan komt de stadswacht niet eens kijken.

Onderwaterhypotheek

Overigens zou ik ook geen aandelen Samsung kopen. Want ze hoeven maar één cruciaal rechtszaakje te verliezen en de aandelen Apple gaan alsnog weer omhoog. Waar moet u nog wel aandelen van kopen? Ik zou helemaal geen aandelen kopen. Ga als een gek aflossen op uw onderwaterhypotheek!

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.81
Klik voor meer info 2 1020 6.75
Klik voor meer info 3 2546 6.73
Klik voor meer info 4 1806 6.73
Klik voor meer info 5 1184 6.65
Klik voor meer info 6 546 6.50
Klik voor meer info 7 877 6.49
Klik voor meer info 8 539 6.33
Klik voor meer info 9 1275 6.30
Klik voor meer info 10 1073 6.30