Dragon1 erkend als Architecture Framework | Expertverslag | Computable

Dragon1 erkend als Architecture Framework

15-01-2013 16:01 | Door Mark Paauwe | Er is 1 reactie op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Computable Expert
Mark Paauwe
Mark Paauwe

Chief Technology Office

Expert van Computable voor de topics: Infrastructuur en Architectuur

Meer

Een paar dagen geleden kwam het nieuws binnen: Dragon1 is erkend als architecture framework door de Open Group. Dat is een resultaat van het jarenlang ontwikkelen aan een methode en het toepassen ervan in de praktijk bij grote en kleine organisaties in verschillende branches.

The Open Group is een consortium van vierhonderd wereldwijde it-bedrijven, toonaangevend op het gebied van enterprise architecture. Ze hebben een proces voor method recognition, waarbij Dragon1 als architecture framework nu tussen de anderen staat:

Dat is een resultaat van het jarenlang ontwikkelen aan een methode en het toepassen ervan in de praktijk bij grote en kleine organisaties in verschillende branches. De open Dragon1 EA-methode heeft zijn focus gevonden in het maken van architectuurvisualisaties ter ondersteuning van strategische besluitvorming en het geven van richting aan projecten (met andere woorden visual enterprise architecture).

Om de erkenning (method recognition) te verkrijgen moeste er aan vele criteria worden voldaan waaruit blijkt dat de methode ook echt consistent is en een methode is. En dat is gelukt. Er is een community, er is ondersteunend materiaal, er is een publiekelijk RFC-proces, er zijn opleidingen ,et c.etera, et cetera.

In een land waarin al vele aanpakken voor architectuur zijn is het een uitdaging om een nieuwe aanpak onder de aandacht of gebruikt te krijgen.

Dragon1 heeft als nieuwe open ea-methode een grote toegevoegde waarde: informele en formele visualisaties voor de directie, het management en de medewerkers, die te gebruiken zijn voor besturing, management en het werken aan veranderingen in projecten en programma's.

De erkenning van Dragon1 is geen eindpunt, maar een beginpunt voor visual enterprise architecture in het ea-vakgebied.

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1402 6.81
Klik voor meer info 2 1049 6.78
Klik voor meer info 3 1866 6.77
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 564 6.62
Klik voor meer info 6 2651 6.53
Klik voor meer info 7 1127 6.48
Klik voor meer info 8 539 6.35
Klik voor meer info 9 1280 6.33
Klik voor meer info 10 925 6.22