Dragon1 erkend als Architecture Framework

15-01-2013 16:01 | Door Mark Paauwe | Er is 1 reactie op dit artikel | Permalink
Computable Expert
Mark Paauwe
Mark Paauwe

Chief Technology Office

Expert van Computable voor de topics: Infrastructuur en Architectuur

Meer

Een paar dagen geleden kwam het nieuws binnen: Dragon1 is erkend als architecture framework door de Open Group. Dat is een resultaat van het jarenlang ontwikkelen aan een methode en het toepassen ervan in de praktijk bij grote en kleine organisaties in verschillende branches.

The Open Group is een consortium van vierhonderd wereldwijde it-bedrijven, toonaangevend op het gebied van enterprise architecture. Ze hebben een proces voor method recognition, waarbij Dragon1 als architecture framework nu tussen de anderen staat:

Dat is een resultaat van het jarenlang ontwikkelen aan een methode en het toepassen ervan in de praktijk bij grote en kleine organisaties in verschillende branches. De open Dragon1 EA-methode heeft zijn focus gevonden in het maken van architectuurvisualisaties ter ondersteuning van strategische besluitvorming en het geven van richting aan projecten (met andere woorden visual enterprise architecture).

Om de erkenning (method recognition) te verkrijgen moeste er aan vele criteria worden voldaan waaruit blijkt dat de methode ook echt consistent is en een methode is. En dat is gelukt. Er is een community, er is ondersteunend materiaal, er is een publiekelijk RFC-proces, er zijn opleidingen ,et c.etera, et cetera.

In een land waarin al vele aanpakken voor architectuur zijn is het een uitdaging om een nieuwe aanpak onder de aandacht of gebruikt te krijgen.

Dragon1 heeft als nieuwe open ea-methode een grote toegevoegde waarde: informele en formele visualisaties voor de directie, het management en de medewerkers, die te gebruiken zijn voor besturing, management en het werken aan veranderingen in projecten en programma's.

De erkenning van Dragon1 is geen eindpunt, maar een beginpunt voor visual enterprise architecture in het ea-vakgebied.

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKitk_13409, 21-01-2013 11:05
Goed dat Dragon1 als open architectuur raamwerk is erkend. Het is de aandacht die het verdiend. Zelf ben ik actief binnen het werkveld van ICT architectuur, daarbij was ik op zoek naar ondersteuning om een betere aansluiting te verkrijgen naar de directie dan wel management van een organisatie. Wordt ICT begrepen en hoe zorgen we voor een constructieve relatie met de "business".
 
De afgelopen periode heb ik concreet (delen van) Dragon1 ingezet bij opdrachtgevers. Gebleken is dat de filosofie goed aanslaat. De "menselijke" visualisaties zijn uiterst waardevol gebleken en hebben geholpen in het realiseren van een betere relatie business-ict. En daarmee een wezenlijke bijdrage in de realisatie van de projecten.
 
Kortom een waardevolle toevoeging op de bestaande gereedschapset.
 

6 vacatures
IT Projectmanager

MN , 's-Gravenhage

Ervaren sharepoint architect

De Nederlandsche Bank , Amsterdam

Senior ketenbeheerder MijnOverheid

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Logius , 's-Gravenhage

Medior applicatieontwikkelaar .NET

Belastingdienst , Apeldoorn

Grafisch Designer

Itility B.V. , Son

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1575 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1272 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 1000 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 528 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0