Frankfurt Airport laat ICT-beheer aan T-Systems

24-01-2013 09:54 | Door Rik Sanders | Lees meer artikelen over: ADSL, UMTS, Wi-Fi | Lees meer over het bedrijf: T-Systems | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Bagagesysteemm Frankfurt Airport (Foto: Fraport)

Bagagesysteemm Frankfurt Airport (Foto: Fraport)

Frankfurt Airport (Fraport) besteedt de complete vaste en mobiele communicatie, inclusief alle ondersteunende it-systemen, voor vier jaar uit aan T-Systems. De automatiseerder krijgt daarmee de verantwoordelijkheid over vijftienduizend vaste en zesduizend mobiele lijnen, wlan-verbindingen, internettoegang, datacenterdiensten en de netwerk- en servicedesks. Daarnaast gaat T-Systems voor de luchthaven een nieuw planningsysteem invoeren voor het plannen en beheren van bedrijfsmiddelen, standplaatsen van vliegtuigen, bagagetransportbanden en check-in balies.

Volgens T-Systems maakt één op de vijf van 's werelds grootste internationale luchthavens, met meer dan 25 miljoen passagiers per jaar, gebruik van de luchthavenoplossingen en diensten van het bedrijf. De ict-dochter van Deutsche Telekom beheert onder andere Aeroport di Roma en Moskou Sheremetyevo Airport.

Op Fraport speelt mobiel communicatieverkeer een cruciale rol, aldus T-Systems. Medewerkers kunnen op het vliegveld vaak alleen op mobiele apparaten worden bereikt en daarom heeft de luchthaven een zeer betrouwbaar mobiel netwerk nodig. Een van de mobiele toepassingen is dat medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het laden van vliegtuigen, via umts worden voorzien van grafische informatie op hun mobiele apparaten over waar welke vracht moet worden geplaatst.

Ook de ongeveer zevenhonderd bedrijven die op het vliegveld gevestigd zijn en die gebruikmaken van het dsl-netwerk van Fraport, zijn gemigreerd naar de nieuwe internetinfrastructuur.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

12 vacatures
Software engineer / Consultant

Inovita B.V. , Rotterdam

Software Engineer

BagDrop Systems BV , Schiphol

IOS/Android app developer

Technolution , Gouda

Software Architect

VNU Vacature Media , Amsterdam

Medior Applicatieontwikkelaar .Net

Belastingdienst , Apeldoorn

Top 10 reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1882 6,9
Klik voor meer info2 1423 6,6
Klik voor meer info3 1358 6,4
Klik voor meer info4 1163 6,5
Klik voor meer info5 1105 6,5
Klik voor meer info6 1038 5,9
Klik voor meer info7 845 6,7
Klik voor meer info8 638 5,9
Klik voor meer info9 509 6,3
Klik voor meer info10 437 5,9