VMware blijft grootste in server-hypervisors

31-08-2012 17:26 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Hypervisor, VMware-software | Lees meer over de bedrijven: VMware, Citrix | Er zijn 4 reacties op dit artikel | Permalink

79,4 procent van de respondenten gaf aan gebruik te maken van VMware als een van hun server-hypervisors. Gevraagd naar hun primaire server-hypervisor noemde 69,3 procent VMware. Alle andere kandidaten voor primaire hypervisors, waaronder Citrix, KVM en Hyper-V, werden elk genoemd door minder dan 10 procent van alle respondenten.

Bijna 80 procent van de bedrijven maakt gebruik van server-hypervisors van VMware. Dit blijkt uit onderzoek van storageleverancier Nexenta Systems onder bijna vierduizend gebruikers binnen de snel groeiende OpenStorage-markt.

VMware blijft dominant

Uit de enquête valt op te maken dat de huidige marktaandelen voor server-hypervisors het komende jaar naar alle waarschijnlijkheid niet sterk zullen veranderen. VMware bleef met 78,4 procent de dominante hypervisor nadat respondenten meerdere keuzes kregen voorgelegd. Gevraagd naar de primaire server-hypervisors die ze de komende twaalf maanden zullen gebruiken, noemde 66,8 procent van de respondenten VMware.

'De enquête toont wat veel mensen instinctief aanvoelen: VMware is het tot dusver het ongeslagen platform binnen de markt voor server-hypervisors', zegt Bill Roth, vicepresident marketing van Nexenta. 'Hoewel VMware ruimschoots op kop ligt, heeft het wel te maken met concurrentie van veel andere leveranciers.'

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKmauwerd, 31-08-2012 18:23
heeft VirtualBox niet grote userbase ? werkt prima en up2date. Niet bare-metal, maar KVM en Hyper-V voor zover ik weet ook niet. ESXi (wel bare-metal) inderdaad nog steeds meest volwassen wat mijn ervaring betreft. Goede performance en superstabiel.
De redactie vindt deze reactie: OKNick de Groot, 31-08-2012 23:34
Hyper-V is eigenlijk wel een Bare-Metal hypervisor , alleen met een windows jasje. Dan erbij heb je ook Citrix XenServer.
Eigenlijk is ESX en Xen niks anders dan een Unix based OS met een beetje een eigen sausje eroverheen gegooid
De redactie vindt deze reactie: OKBenno, 01-09-2012 14:48
Hyper-V kan wel als bare metal hypervisor worden geinstalleerd door Hyper V 2008R2 te installen. Je krijgt dan als het ware een Windows 2008 core installatie. Ik heb 2 machines draaien op Hyper-V op deze manier en het werkt echt perfect.
De redactie vindt deze reactie: OKwillem oorschot, 02-09-2012 13:48
in het artikel staat:
"Uit de enquête valt op te maken dat de huidige marktaandelen voor server-hypervisors het komende jaar naar alle waarschijnlijkheid niet sterk zullen veranderen."
 
Ik weet niet hoe deze vraag in de enquête is beantwoord. VMware is al jaren heer en meester en technologisch leider in de Hypervisor markt. Dit komt voornamelijk door vooruitlopende technologie zoals distibuted switching, vmotion, DRS, etc, etc. VMware heeft ook een zeer hoge kwaliteitsstandaard, producten werken vanaf de release vrijwel foutloos en kunnen eenvoduig van versie naar versie opwaarderen.
 
In de aanstaande release van Microsoft Server 2012 komt Hyper-V versie 3.0 uit met talloze verbeteringen van Hyper-V die de functionaliteit van VMware Vsphere 5.0 gaan matchen of zelfs overtreffen. In de laatste release van VMware Vsphere 5.1 (aug. 2012) trekt VMware het technisch leiderschap weer naar zich toe en hebben ze ook de licentiekosten op virtueel RAM laten vallen. Het wordt nu een head-to-head competitie, waar Microsoft zich in eerste instantie zal moeten bewijzen en VMware op reputatie zal worden geselecteerd.

Ik verwacht met de release van Vsphere 6.X weer een duidelijke voorsprong van VMware, onder meer door integratie van software defined networking, waarmee Cisco en andere partijen in het datacenter worden aangevallen.
 
Ik schat zeker in dat VMware het moeilijker gaat krijgen, aan de andere kant is virtualisatie nog een groeimarkt.
 
Gerelateerde artikelen

17-02-14  Multi-hypervisor-strategie kent voor- en nadelen

14 vacatures
Integratie Architect

NS , Utrecht

Sharepoint Architect

FastFlex , 's-Gravenhage

Junior Software Engineer ETL

Achmea , Tilburg

IOS/Android app developer

Technolution , Gouda

Technical Innovator

Ordina , Nieuwegein

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0