Dataplace behaalt ISO 27001-beveiligingscertificaat

22-02-2012 11:19 | Door Rik Sanders | Lees meer artikelen over: IT-auditing, Certificering, ISO | Lees meer over de bedrijven: ISO, Dataplace | Er is 1 reactie op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Computerzaal van Dataplace

Computerzaal van Dataplace

Dataplace heeft voor zijn datacentrum in Alblasserdam de ISO 27001:2005-certificering ontvangen. ISO 27001 is een internationale norm op het gebied van informatiebeveiliging. De toekenning van dit certificaat betekent dat het rekencentrum voldoet aan de strengste eisen op dit gebied. Dataplace gebruikt voor zijn beveiligingsbeheer een 'information security management system' (ISMS). Auditor BSI Group onderzocht de implementatie, de monitoring, het onderhoud en de verbeteringen van dit ISMS.

De bevindingen van het BSI-onderzoek, gecombineerd met interviews met het volledige managementteam, hebben geresulteerd in de toekenning van de certificering. De ISO 27001:2005-certificering vormt het bewijs dat Dataplace de beveiliging op orde heeft en dat klanten verzekerd zijn van een hoog niveau van beveiliging voor hun data die op servers in het Dataplace-datacenter staat. Om de ISO-certificering te behouden, moet Dataplace blijven voldoen aan de strenge ISO-criteria. Deze worden op regelmatige basis gecontroleerd.

Dataplace opende zijn datacentrum in Alblasserdam in het voorjaar van 2011. Het is bedoeld om bedrijven in de regio computercapaciteit en hosting aan te bieden. Dataplace is een zusterbedrijf van internetserviceprovider Proserve, dat zelf ook een van de klanten is van het datacentrum.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Sponsored content
Kennispartner

Van veilig voelen naar echt veilig zijn

Sogetti

Er is een groot verschil tussen veilig voelen en ook echt veilig zijn. Sogeti helpt u graag met het identificeren, verminderen en voorkomen van risico’s op het gebied van Security. Zodat uw organisatie echt veilig ís.

Ethical Hackers gezocht!
Ben jij die enthousiaste en gepassioneerde creatieveling, die de web- en applicatie security van onze klanten blootlegt?
Het belangrijkste is jouw Hacker-mindset: het constant willen verbeteren van middelen maar ook jezelf en anderen.

Kijk dan op werkenbijsogeti.nl voor meer informatie!