Praktijkcase aanmelden

Grootegast en Marum over op LibreOffice

05-12-2012 10:31 | Door Externe partij | Lees meer artikelen over: OpenOffice | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Grootegast Raadhuis

De gemeenten Grootegast en Marum zijn overgestapt op LibreOffice als opvolger van OpenOffice. De beide gemeenten maakten sinds 2009 tevreden gebruik van OpenOffice. Om goed bestanden uit te kunnen wisselen in de nieuwe Microsoft Office-bestandsformaten docx en xlsx is er overgestapt op LibreOffice. Open source office-dienstverlener Nou&Off verzorgde de ondersteuning.

De gemeenten Grootegast en Marum zijn overgestapt op LibreOffice als opvolger van OpenOffice. De beide gemeenten maakten sinds 2009 tevreden gebruik van OpenOffice. Door de introductie van de nieuwe Microsoft Office bestandsformaten docx en xlsx waren er echter steeds vaker problemen met het uitwisselen van documenten. Een oplossing daarvoor is gevonden door over te stappen op LibreOffice. Dat pakket is een opvolger van OpenOffice.org. LibreOffice ontstaat in 2010 als een groot deel van de community van OpenOffice, toen al onder Oracle door de overname van Sun, verder gaat in een onafhankelijke stichting, 'The Document Foundation', en maakt sindsdien een snelle ontwikkeling door.

De overstap op LibreOffice in Grootegast en Marum ging eenvoudig, omdat beide pakketten erg verwant zijn. De gemeenten hebben daarbij gebruik gemaakt van de expertise van Nou&Off, dienstverlener voor OpenOffice en LibreOffice. Albert Buruma van Grootegast: 'Bij OpenOffice maakten we gebruik van een extra programma om instellingen te beheren, maar de leverancier lijkt niet meer actief te zijn. Met Nou&Off hebben we een andere eenvoudige manier opgezet waarbij we de instellingen kunnen beheren voor de gebruikers bij ons en in de gemeenten Marum en Leek waarmee we samenwerken.'

Met LibreOffice is de uitwisseling met docx en xlsx bestanden enorm verbeterd. En het programma zelf presteert ook beter. Cor Nouws van Nou&Off over LibreOffice: 'Het programma heeft een korte ontwikkelcyclus en wordt snel van meer functies voorzien. Dat betekent wel dat we met organisaties en bedrijven bekijken wat voor hen een goede upgrade-strategie is. Zodat de organisatie optimaal profiteert van de groei van LibreOffice."
65 vacatures
Pielen in PHP, of on Rails in Ruby?

ForecastXL (via Quoratio BV) , Groningen

Senior SAP BW Specialist - Tilburg

Achmea , Tilburg

Java Developer

Allshare B.V. , Hoofddorp

Talend Developer

Allshare B.V. , Hoofddorp

Software Designer die trots is op wat hij al kan met Java of C#

Technolution , Gouda

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1556 6.2
Klik voor meer info2 1288 6.0
Klik voor meer info3 1261 6.2
Klik voor meer info4 1065 6.2
Klik voor meer info5 971 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 754 6.2
Klik voor meer info8 515 6.1
Klik voor meer info9 392 6.0
Klik voor meer info10 389 6.2