Computable.nl
  • Thema’s
    • Carrière
    • Innovatie & Transformatie
    • Cloud & Infrastructuur
    • Data & AI
    • Governance & Privacy
    • Security & Awareness
    • Software & Development
    • Werkplek & Beheer
  • Sectoren
    • Channel
    • Financiële dienstverlening
    • Logistiek
    • Onderwijs
    • Overheid
    • Zorg
  • Computable Awards
    • Overzicht
    • Nieuws
    • Winnaars
    • Partner worden
  • Vacatures
    • Vacatures bekijken
    • Vacatures plaatsen
  • Bedrijven
    • Profielen
    • Producten & Diensten
  • Kennisbank
  • Nieuwsbrief

KPN ontlast ICT-beheer met snoepmachine

27 januari 2012 - 15:20ActueelCloud & InfrastructuurAccentureKPN
Sander Hulsman
Sander Hulsman

KPN Corporate Market gaat de ict-helpdesk ontlasten met een nieuwe machine: de Get-IT. Dit is een soort snoepmachine waaruit medewerkers de meest basale ict-producten kunnen halen. Het grote voordeel voor bedrijven is dat er geen administratieve afhandeling van de ict-onderdelen meer nodig is en beheerders meer tijd overhouden voor belangrijkere ict-handelingen.

Get-IT is een soort snoepmachine maar dan gevuld met ict-verbruiksproducten, zoals adapters, netwerkkaarten, accu's, veiligheidskabels, headsets en toetsenborden. Medewerkers kunnen met losgeld, bankpas, chipknip of de bedrijfspas de ict-producten uit de machine halen.

Accenture

In Nederland is ict-dienstverlener Accenture het eerste bedrijf dat de KPN-snoepmachine in huis heeft gehaald. ‘Op dit moment kost het bij veel bedrijven, ook bij ons, veel handmatige administratieve handelingen als werknemers ict-onderdelen willen vervangen of nodig hebben', aldus Accenture-woordvoerder Anja van Beijnum-Breunis. ‘Door de Get-IT-automaat is geen handmatige uitlevering van dit soort middelen meer noodzakelijk. Bovendien zijn deze middelen 24/7 beschikbaar en is uitgifte dus niet meer afhankelijk van de openingstijden van de ict-afdeling of service desk.'

Het innovatieve van dit apparaat zit ‘m volgens Van Beijnum-Breunis in de billingstroom die met het product wordt geleverd. ‘Dat is dus in de applicatie aan de achterkant. We testen het product nu en als alles goed gaat komt er ook een op onze vestiging in Almere en breiden we langzaam uit naar Brussel, Parijs en wie weet de rest van de wereld.'

Meer over

Helpdesk

Deel

    Inschrijven nieuwsbrief Computable

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van een of meer mailings namens Computable. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de af­meld­func­tie in de nieuwsbrief.
    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw per­soons­ge­ge­vens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Whitepapers

    Computable.nl

    Beveiliging begint bij de Server

    Waarom lifecycle-denken cruciaal is voor IT-security

    Computable.nl

    Bouw de AI-organisatie niet op los zand

    Wat is de afweging tussen zelf bouwen of het benutten van cloud?

    Computable.nl

    Slimme connectiviteit: de toekomst van bouwen

    Hoe stoom jij jouw organisatie in de bouw en installatie sector klaar voor de digitale toekomst?

    Meer lezen

    ActueelGovernance & Privacy

    Microsoft: we zijn geen hulpsheriff

    ActueelCloud & Infrastructuur

    HPE-Juniper vormt blok tegen Cisco

    OpinieCloud & Infrastructuur

    Opkomst van soevereine clouds: stel dataportabiliteit centraal

    knop op toetsenbord met rolstoelsymbool
    ActueelOverheid

    Einde aan wildgroei van overheidswebsites

    big tech
    ActueelOverheid

    Na ingreep Microsoft bij ICC: kabinet waarschuwt voor afhankelijkheid Amerikaanse tech

    Europese Unie
    AchtergrondData & AI

    Wake-up call voor inkopers ai

    18 reacties op “KPN ontlast ICT-beheer met snoepmachine”

    « Oudere reacties
    1. m schreef:
      30 januari 2012 om 13:05

      @Maarten:
      Het gaat niet om eindgebruikers, maar om ICT-beheerders. DIE zullen er spullen uit halen.

      @PaVake:
      “Het idee is wel leuk hoor, maar als ik even kijk naar de laatste 7 jaar dat ik bij mijn huidige werkgever zit:
      – 1 keer nieuwe PC omdat de grafische kaart het begeven had, en de PC al over zijn gebruikerstermijn heen was
      – 1 keer vervangen van PC door laptop door veranderende rol
      – 1 keer (in den beginne) vervanging van standaard toetsenbord door ergonomisch model”

      God allemachtig… Het gaat er toch niet alleen om of het BIJ U in de gang nuttig zou zijn??

      Login om te reageren
    2. Emanuel schreef:
      30 januari 2012 om 14:00

      Ik ga er vanuit dat er ook limieten per product(groep) ingesteld kunnen worden? Ik denk anders dat genoeg mensen zullen zijn, die vanuit vergeetachtigheid en gemakszucht elke week weer een nieuwe laptoplader of muis uit de automaat zullen plukken.. En hoe zit het ermee als je de originele lader weer terug hebt meegenomen van thuis? Sommige zaken worden in bruikleen gegeven, omdat bijv. iemand extern is en er ‘even wat nodig’ is voor een presentatie.. Komt er ook een 2e hands-/bruikleensectie in de automaat? Of wordt alles wat retour komt gelijk afgeschreven? Het gebrek aan directe menselijke controle kan er toe leiden dat de kosten aardig de pan uit stijgen mijnsinziens, want niet alle mensen gaan bewust met zaken om of weten zich te limiteren..

      Login om te reageren
    3. ivo schreef:
      30 januari 2012 om 14:15

      @m
      Voor ICT-beheerders zie ik nog minder nut voor zo’n apparaat dan voor eindgebruikers. Die kunnen het ook gewoon uit de kast halen.

      Overigens zie ik het nut van zo’n apparaat helemaal niet in.
      Ook bij grote ondernemingen zal er mijn inziens amper tijd worden bespaard met zo’n apparaat. En als het argument continuïteit is (buiten kantoor uren) dan kan dat ook anders… Bij ons haalt de bewaking dan gewoon zo’n keyboard of andere meuk uit onze voorraadkast (bewaking heeft lopers) en sturen dan ff een mailtje zodat de ICT afdeling daarvan op de hoogte is en het verder afhandelt wanneer zij weer onsite zijn.

      Login om te reageren
    4. Jan schreef:
      30 januari 2012 om 16:02

      Het probleem is dat als je het gewoon op een plank legt zo voor het pakken dat meer dan de helft van die producten bij de mensen thuis beland.

      Login om te reageren
    5. PaVaKe schreef:
      30 januari 2012 om 16:53

      @m

      Het zou je sieren als je eerst even de HELE reactie leest. Ik stel er ook nadrukkelijk bij dat ik wellicht niet representatief ben in deze omdat mijn hardware doorgaans heel wat langer meegaat dan de geëigende 3 jaar die er voor staat.

      @patrick

      Je vergelijking met broodjes snap ik niet helemaal. Broodjes is voor eigen gebruik, betaal ik uit eigen zak (althans, dat is wat ik ken van de bedrijven waar ik gewerkt heb)
      IT-assets heb ik nodig voor mijn werk, en daarvan verwacht ik dat mijn werkgever hierin voorziet.

      @Henri
      Als we op die manier statistiek gaan bedrijven, kan ik mezelf ook rijk rekenen. Zelfs al zouden die 50000 mensen in één pand of in één kantorencomplex zitten, dan zul je toch meerdere automaten nodig hebben. Zelf zit ik op een complex met ruim 3000 werknemers, als ik van de ene kant van het terrein (waar ik zit) aan de andere kant van het terrein iets uit de automaat moet gaan halen, kost me dit minstens 20 minuten aan reistijd. Wegen deze kosten dan nog op tegen de winst die de IT afdeling maakt?

      Waar zo’n automaat wellicht wel goed tot z’n recht zou komen is op van die openbare flex-werk-plekken.

      Login om te reageren
    6. Henri Koppen schreef:
      30 januari 2012 om 19:56

      @ Pavake e.a

      Dat is mijn punt. Zet zo’n apparaat neer en kijk wat er gebeurt. Je zult ervan leren en misschien vult het een behoefte in. Zo’n ding bij een flexplek vind ik al een goed idee. Is misschien ook goed voor Seats2Meet concepten.

      Daarnaast is het ook weer een leuk verhaaltje. Als je dit verteld bij je klanten worden die misschien geprikkeld of lijk je wel hip als bedrijf of innovatief.

      Het is net als bij het schrijven van een handleiding. Als je er geen hebt wordt je erop afgerekend, als je er wel 1 hebt kun je vaker zeggen RTFM 🙂 Als iemand belt voor een mini USB kabeltje kun je zeggen “haal er zelf maar 1”.

      Login om te reageren
    7. A centuur schreef:
      31 januari 2012 om 08:00

      Ik vind dit eigenlijk een heel slim idee van KPN voor de gecontroleerde uitgifte van kleine IT middelen. Bij veel grote bedrijven worden IT supplies en optionele accessoires niet centraal gefund, maar is er een handmatige administratieve handeling nodig om de kosten van een item door te belasten op de afdeling of het project waar de medewerker bij hoort, bovenop de fysieke handelinging van het uitgeven zelf. Dat is intrinsiek foutgevoelig. Zo’n automaat is verder natuurlijk 24×7 beschikbaar. Het lijkt me ook ideaal voor kleine lokaties of satellietkantoren waar überhaupt geen dedicated IT support aanwezig is.
      Ik vraag me wel af of veel bedrijven zullen kiezen voor de creditcard- of chipknipmodule. Ik verwacht dat de meeste bedrijven liever de bedrijfs- of toegangspas zullen gebruiken om de identiteit en afdeling van de koper vast te stellen.

      Login om te reageren
    8. Glenn Guit schreef:
      31 januari 2012 om 18:48

      @ A centuur e.a.
      Uiteraard moet iedere organisatie goed beoordelen of er een valide business case is en deze dienst past in het speelveld. Belangrijke aspecten die bij de beoordeling van de business case meegenomen dienen te worden zijn o.a. een besparing van kosten t.o.v. bestaande processen en de verbetering van de beschikbaarheid van veelgevraagde en bedrijfskritische ICT-middelen voor het realiseren van een hogere arbeidsproductiviteit. Ook is de medewerkerstevredenheid een belangrijke factor die uiteindelijk resulteert in een verbeterde arbeidsproductiviteit.

      In het kort een schets van hoe de Get-IT ingezet zou kunnen worden. Een medewerker wil overal en altijd de mogelijkheid hebben om snel weer te kunnen werken. Ook als vervanging of aanvraag van nieuwe ICT-middelen nodig is. Get-IT biedt een complete oplossing voor geautomatiseerde en gecontroleerde uitgifte van ICT-middelen, zoals smart phones, tablets, laptops en bijbehorende accessoires, van muizen tot accu’s. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld direct een nieuwe laptopbatterij halen bij een Get-IT uitgifteautomaat als zijn huidige batterij kapot is. De medewerker hoeft zich enkel te identificeren met een (bestaand) bedrijfspas. Bij vervanging van een apparaat waar bedrijfskritische data op staan, is het tevens mogelijk deze bij de Get-IT uitgifteautomaat in te laten nemen. Het is mogelijk om per productsoort aan te geven of er wel of geen goedkeuring nodig is.
      Levering van de ICT-middelen vindt plaats op basis van ‘vrije uitgifte‘ of ’geautoriseerde uitgifte‘. ICT-middelen waar geen autorisatie voor nodig is worden achteraf gerapporteerd (welke medewerker heeft op welk tijdstip ICT-middelen afgehaald) en indien nodig gefactureerd. Kortom een snelle, effectieve, efficiënte en veilige oplossing.

      Dit alles met een volledige controle over ICT-middelen. Het zo laag mogelijk houden van de administratieve en logistieke kosten is het uitgangspunt. Uw medewerkers kunnen zelf de gewenste ICT-middelen uit een Get-IT uitgiftepunt halen, waar nodig voorafgegaan door goedkeuring vanuit uw organisatie. Niet te vergeten is ook nog de mogelijkheid om mindere transportbewegingen te realiseren en dus minder CO2-uitstoot mogelijk te maken.

      Login om te reageren
    « Oudere reacties

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.

    Populaire berichten

    Meer artikelen

    Uitgelicht

    Partnerartikel
    AdvertorialInnovatie & Transformatie

    Ontdek de toekomst van IT-support en m...

    Op 16 september 2025 vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een gloednieuw event plaats dat volledig is gericht op IT-professionals:...

    Meer persberichten

    Footer

    Direct naar

    • Carrièretests
    • Kennisbank
    • Planning
    • Computable Awards
    • Magazine
    • Abonneren Magazine
    • Cybersec e-Magazine
    • Topics

    Producten

    • Adverteren en meer…
    • Jouw Producten en Bedrijfsprofiel
    • Whitepapers & Leads
    • Vacatures & Employer Branding
    • Persberichten

    Contact

    • Colofon
    • Computable en de AVG
    • Service & contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
    • Inlog

    Social

    • Facebook
    • X
    • LinkedIn
    • YouTube
    • Instagram
    © 2025 Jaarbeurs
    • Disclaimer
    • Gebruikersvoorwaarden
    • Privacy statement
    Computable.nl is een product van Jaarbeurs