Derek Roos stelt business centraal in ontwikkelproces

Mendix maakt grote impact in low-code markt

Derek Roos

Derek Roos

Mendix is in 2005 in Rotterdam opgericht door Derek Roos en twee medeoprichters. Dit is zes jaar voordat de markt voor low-code applicatieontwikkeling bestond. De oorspronkelijke visie om mensen met een zakelijke achtergrond de tools te geven om applicaties te bouwen en met it te werken, zodat zowel de business als it een actieve rol kunnen spelen in het ontwikkelingsproces van een applicatie, is vandaag de dag nog steeds sterk aanwezig. Roos is genomineerd voor de Computable Awards 2018 in de categorie CxO van het Jaar.

In onderstaande video wordt duidelijk dat het Nederlandse Mendix als pionier in de gehele softwarecategorie van low-code platformen grote impact heeft gehad. Het is door Gartner en Forrester genoemd als leider in twee Magic Quadrants voor mobiele applicatie-ontwikkelingsplatforms en voor high productivity application platform as a service. Daarnaast is Mendix als low-code partner geselecteerd door softwarereuzen als SAP, IBM en Cloud Foundry. Het platform ondersteunt het lifecycle-beheer van applicaties, wat de tijd tot app-ontwikkeling verkort van maanden tot dagen. Daarnaast geeft Roos altijd prioriteit aan het creëren van een werkomgeving waar mensen met verschillende achtergronden samen komen en zinvol werk doen.

De jury van de Computable Awards 2018 heeft de genomineerden in de categorie CxO van het Jaar gevraagd om in een korte video hun nominatie toe te lichten. Onder andere op basis van het videomateriaal zal de jury in deze categorie percentages gaan verdelen over de genomineerden. De winnaar wordt bepaald op basis van juryoordeel en publieksstemming en wordt op 30 oktober 2018 bekend gemaakt tijdens de Computable Awards 2018. Bekijk daarom ook de volgende video:

Wint Derek Roos (Mendix) de Computable Award voor CxO van het Jaar 2018?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T10:02:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.