IBM gunt nieuweling demobeheer

On Demand Rentals wil zich meten met Livingston en Kender Thijssen

Dit artikel delen:

IBM besteedt het beheer van zijn demo-pool uit aan nieuwkomer On Demand Rentals. Directeur Rob Smit - eerder medeoprichter van IT Rent - legt de lat hoog. Hij wil wedijveren met Livingston en Kender Thijssen, de gevestigde orde op de computerverhuurmarkt.

IBM heeft het beheer van zijn demo-opstellingen met uiteenlopende soorten hardware (pc-apparatuur, de zwaardere computers en opslagoplossingen) uitbesteed aan On Demand Rentals uit Soest. Aan het aanbestedingstraject deden zeven partijen mee, waarbij uiteindelijk Livingston en On Demand Rentals overbleven. "Wij hebben het contract binnengehaald, vanwege onze kennis van het bedrijfsmiddelenbeheer en onze volledige blauwe kleur: wij handelen uitsluitend in IBM-apparatuur", zegt Rob Smit. Een exact bedrag wil de directeur niet noemen, al gaat het wel om een miljoenencontract.
Saillante bijkomstigheid is dat Smit (ex-Kender Thijssen) in 1998 samen met Rob Brink het verhuurbedrijf IT Rent oprichtte. Smit verkocht zijn belang een jaar later aan Brink, die het bedrijf (als onderdeel van IT Company) op zijn beurt eind 2002 aan Livingston sleet. IT Rent verzorgde voor IBM de spullen voor pc-demonstraties, een activiteit die meeging naar Livingston. Uiteindelijk besloot IBM zijn gehele demonstratie-pool elders onder te brengen en troeft On Demand Rentals nu Livingston af. Een opmerkelijke keuze, omdat het bedrijf pas sinds begin dit jaar actief is en slechts vijf medewerkers telt. Smit: "Er gingen binnen IBM stemmen op om het contract te gunnen aan een partij met een behoorlijke staat van dienst. Maar onze 'Big Blue'-toewijding gaf de doorslag." Volgens hem vindt een fabrikant het lastig om demonstratiespullen in huis te hebben. "Het staat dan op de balans, dus moet er ook energie en geld gestoken worden in het bijhouden ervan."

Strijd

Voor Smit is het opstarten van On Demand Rentals een déjà vu. Net als toen met IT Rent wil hij opnieuw de strijd aanbinden met Livingston en Kender Thijssen, het duo dat de markt van computerverhuur domineert. Hij gelooft in het slagen van zijn missie: "Ik investeer veel in marketing en reclame, in plaats van in dure, persoonlijke verkoop. Bij verhuur gaat het om naamsbekendheid en service en is de relatie met klanten broos. Dat vergeten veel concurrenten." Achteraf gezien betreurt Smit de snelle verkoop van zijn belang in IT Rent. "Die mogelijkheid overkwam me. Ik vond het jammer dat IT Rent daarna aan Livingston werd verkocht. Ik heb nog geïnformeerd of ik de naam opnieuw kon gebruiken, maar die hadden ze 'gekilled'. 'Weer een concurrent minder', moeten ze toen hebben gedacht!"< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.