Windows 2000 krijgt vernieuwde patch

Ondersteuning voor ouder besturingssysteem blijft vervallen

Dit artikel delen:

Patches blijven een probleem en dan niet alleen voor de drukke systeembeheerder. Soms hebben patches ook patches nodig. Microsoft brengt het laatste patch-pakket voor Windows 2000 opnieuw uit.

Microsoft brengt binnenkort een nieuwe uitvoering uit van het laatste pakket patches voor Windows 2000. De ondersteuning voor dat besturingssysteem is in juli vervallen, maar Update Rollup 1 blijkt problemen te kunnen veroorzaken.
De verzameling patches en hotfixes, die dateren van ná Service Pack 4, is eind juni uitgebracht. Volgens Microsoft is het pakket al een paar miljoen keer gedownload. De nu ontdekte problemen treden op bij machines die Citrix terminal-servers draaien. Daarnaast zijn er kuren in combinatie met beveiligingssoftware van derden, waaronder antivirussoftware van Sophos en Panda en de BlackICE-firewall van Internet Security Systems (ISS).
Daarnaast zou de Rollup ook Microsofts eigen Exchange (de oudere versie 5.5) en Office frustreren. Gebruikers van het kantoorpakket zouden bestanden niet langer op diskette kunnen opslaan. Ook printen via het netwerk kan verstoord raken door toepassing van de Windows 2000-patch.

Hotfix

Microsoft-directeur Peter Houston, verantwoordelijk voor Windows Server, benadrukt dat de problemen zeldzaam zijn. Hij zegt dat de Rollup-kwestie slechts enkele van de miljoenen Windows 2000-gebruikers raakt.
De leverancier komt met een hotfix en zal het Rollup-pakket opnieuw uitbrengen met daarin nog enkele hotfixes. Het bedrijf adviseert gebruikers die in testopstellingen tegen de kwestie aanlopen nog even te wachten met de echte uitrol totdat de hotfix er is. Het pakket zelf omvat ruim vijftig patches, waaronder al een reeks hotfixes.
Microsoft heeft in de lading patches voor deze maand, waaronder enkele voor kritieke beveiligingsgaten, ook Windows 2000 bediend. Een van de ontdekte gaten maakt het mogelijk systemen op afstand over te nemen via de plug and play-diensten. Vooral Windows 2000 is hier gevoelig voor. Inmiddels waart er al kwaadaardige code rond die misbruik maakt van dat gat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-19T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.