Meer banen voor Unix/Linux-ict'ers

De vraag naar ict'ers met verstand van Unix en Linux is aan het stijgen. Dat bleek vorige week op de voorjaarsconferentie van de Unix-vereniging NLUUG.

Verschillende bedrijven kwamen op de bijeenkomst af om potentiële medewerkers op het spoor te komen. Een van de hiervoor prominent aanwezigen was Unix-consultancybedrijf Snow. Ook Yacht had om die reden Unix-vertegenwoordigers afgevaardigd.
Volgens een van de directeuren van Snow, Joost Helberg, is het zoeken naar nieuwe medewerkers een van de redenen om met veel collega's aanwezig te zijn op de bijeenkomst. Het consultancybedrijf telt nu zo'n vijftig medewerkers. "We nemen sinds begin dit jaar iedere maand twee nieuwe collega's aan." Helberg verwacht dat het bedrijf groeit tot in ieder geval honderd man. "Wanneer we dat bereiken weet ik niet, maar het zal geen eindpunt zijn."
Door het houden van persoonlijke gesprekken probeert Snow op de bijeenkomst al vast te stellen of kandidaten op gelijk niveau over ict-onderwerpen praten. Helberg en zijn collega's zoeken vooral kenners van besturingssystemen en netwerkspecialisten, "het liefst met een hoop verstand van Unix."
Randstad-detacheringspoot Yacht was ook op de NLUUG-bijeenkomst afgekomen om nieuwe collega's te zoeken. Het bedrijf sloot zich daarnaast vorige week meteen aan als lid van NLUUG. "Het is leuk om van dit soort gemeenschappen deel uit te maken", verklaarde een van de Yacht-ict'ers.
Unix en Linux vormen een van de vijf speerpunten van Yacht, vertelt een Yacht-medewerker. Het bedrijf wil het aantal beschikbare Unix/Linux-automatiseerders dit jaar verdubbelen van 30 naar 60. "We zijn op zoek naar nieuwe Unix/Linux-collega's, die we kunnen inzetten op tamelijk diverse klussen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-03T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.