IBM vervroegt AIX-bèta’s

IBM brengt AIX-bèta’s voortaan ruim voor de officiële introductie op de markt. “We willen gebruikers in een vroeg stadium toegang tot de code geven”, zei Karl Freund, vice-president van IBM’s pSeries server- lijn.


De bèta van AIX 5.4 komt dit kwartaal al beschikbaar, in plaats van drie à vier maanden voor de officiële verschijningsdatum in 2007. IBM hoopt zo al vroeg feedback te krijgen over nieuwe versies. Dit nieuwe ‘open gemeenschap ontwikkelingsmodel’ is volgens Freund nodig ‘om succesvol te blijven groeien’ in een markt die steeds meer wordt gedomineerd door Linux- en Windows server-besturingssystemen, ten koste van Solaris en AIX.

Om klanten en partners goed te informeren en feedback serieus te verwerken, investeert IBM tweehonderd miljoen dollar in een AIX ‘Colloboration Center’ (www-03.ibm.com/ servers/aix/collaborationcenter). Oracle wordt partner in dit samenwerkingscentrum. “IBM is uitgegroeid tot leider in de Unix-marktplaats”, aldus Oracle-president Charles Phillips.

“Dit partnerschap zal Oracle in staat stellen om voordeel te halen uit het momentum dat IBM heeft gegenereerd in de afgelopen paar jaar”. Al te serieus moeten deze complimenten niet worden opgevat. Een maand geleden noemde Oracle-ceo Larry Ellison Solaris nog “het te verkiezen ontwikkelings- en gebruiksplatform voor de meeste x64-architecturen”.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-07T16:09:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.