Veel meer informatie

Microsoft ondersteunt productengolf met white papers-vloed

Dit artikel delen:

Microsoft brengt net als elke andere ict-leverancier niet alleen producten uit, maar ook bijbehorende informatie. De golf nieuwe producten (Office 2007, Windows Vista en Exchange Server 2007) worden vergezeld van een stortvloed aan uitleg en white papers die de ict'er de helpende hand bieden.

Office 2007

Het applicatiepakket Office is toe aan een nieuwe versie. Microsoft heeft de kritiek ter harte genomen dat veel functionaliteit in Office onbekend (en dus ongebruikt) is. Het nieuwe Office 2007 is dan ook voorzien van een nieuwe interface die functies en knoppen toont op basis van de context; dus wat de gebruiker op een gegeven moment aan het doen is met een document. Dit heeft vooraf tot bezorgdheid geleid dat een nieuwe interface teveel gewenning, of training, zou vereisen. Microsoft zegt dat het nieuwe uiterlijk door de slimme opzet juist hierbij helpt.

De diverse applicaties binnen het softwarepakket zijn elk vernieuwd, maar het totale aantal is ook uitgebreid. Onder meer met applicaties voor hechtere samenwerking (collaboration) tussen flexibele teams, ook op basis van peer-to-peer met de Groove-software.

Windows Vista

De nieuwe Windows-versie Vista brengt na vijf jaar ontwikkeling niet alles wat aanvankelijk was gepland, maar toch nog veel vernieuwingen. Terwijl Microsoft de afgelopen tijd vooral de verbeterde beveiliging benadrukt, biedt Vista meer waaronder efficiënter beheer. Het besturingssysteem komt in twee uitvoeringen voor de zakelijke markt.

Microsoft benadrukt ook de voordelen van koppeling tussen Office 2007 en Vista. Vandaar dat op informatiepagina's over elk product er ook wordt verwezen naar het andere product. De geboden informatie omvat natuurlijk stap-voor-stap hulp bij implementatie, maar ook specifieke scenario's en bredere, organisatorische overwegingen.

Exchange Server 2007

Microsoft heeft veel verbeterd in zijn communicatieserver Exchange en belooft hiermee betere en makkelijkere communicatie, bijvoorbeeld ook voor mobiele medewerkers. De nieuwe versie 2007 biedt naast e-mail en instant messaging (im) ook voicemail- en fax-mogelijkheden. De software kan dus verenigde (unified) communicatie mogelijk maken.

Deze nieuwe, uitgebreidere functionaliteit is deels mogelijk met de vorige versie, die alweer uit 2003 stamt, maar dat vereist dan wel het nodige extra werk en ook software. Onderzoeksbureau Gartner is in ieder geval positief gestemd over Exchange. Dat pakket bedient nu ongeveer de helft van de zakelijke markt, gemeten naar mail-gebruikers (seats), en heeft volgens Gartner daarmee een flinke sturende werking op de gehele markt. Het onderzoeksbureau voorspelt een verdere, gestage groei voor het marktaandeel van Exchange.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-20T14:26:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.