Video: Zo bouw je je eigen game-bedrijf

'Technology Evangelist', bedenker van Game Maker en professor aan de Universiteit Utrecht Mark Overmars vertelt over hoe softwaretechnologie gebruikt kan worden om een duurzaam gamebedrijf te creëren.

'Ik houd van softwaretechnologie. En ik houd van games. In deze presentatie deel ik mijn ervaring in het creëren van succesvolle gamebedrijven met een sterke focus op technologie. Het inzetten van een innovatie technologie tool-chain helpt om snel prototypes te kunnen maken, de ontwikkelingstijd te verminderen en het aantal bugs te beperken. Op deze manier worden de risico's waar veel gamebedrijven mee te maken hebben, verminderd', aldus Overmars.

De professor vertelt hoe hij met deze aanpak het bedrijf Tingly Games heeft opgezet. Dit bedrijf produceert games op basis van html5-technologie. Volgens Overmars maakt de technologie tool-chain het mogelijk om elke maand twee nieuwe games te maken met een team dat uit minder dan tien mensen bestaat. Tingly Games is later samengegaan met BoosterMedia om samen CoolGames te worden. 

Campus Party - Digital - Zo bouw je je eigen game-bedrijf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus om een succesvolgame bedrijf te beginnen gebruik je de resources en studenten van een universiteit/hogeschool en benoem je je zelf vervolgens tot CEO.

Deze constructie is alom bekend echter niet voor iedereen toegankelijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Universiteit Utrecht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-15T14:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.