Peoplesoft probeert via allianties Oracle af te houden

IBM nieuwe kaper?

Peoplesoft verankert zichzelf als een angstige spin in zijn web door de allianties met partners aan te halen of nieuwe overeenkomsten af te sluiten. Dit alles natuurlijk met maar één doel: Oracle van zijn vege lijf houden.

Nu het Amerikaanse ministerie van Justitie de weg voor een overname van Peoplesoft door Oracle heeft vrijgemaakt voor wat betreft het concurrentie-vraagstuk, is Peoplesoft er alles aan gelegen om Oracle anderszins op afstand te houden.
Zo maakte het vorige week tijdens de jaarlijkse Peoplesoft-gebruikersconferentie, Connect 2004, bekend dat het zijn producten gaat standaardiseren op IBM's middleware-platform. Ook gaan beide bedrijven samen producten vermarkten en verkopen. De overeenkomst heeft een waarde van rond de één miljard dollar en heeft een duur van vijf jaar. Volgens analisten van nieuwsdienst Eweek is de overeenkomst het equivalent van een oudere broer die zich eindelijk gaat bemoeien met de ruzie waarin Peoplesoft alle hoeken van de kamer krijgt te zien door de pestkop van de buurt.
Door deze stap worden de geruchten van een overname van Peoplesoft door IBM weer aangewakkerd, maar woordvoerders van beide ondernemingen ontkenden op de conferentie dat er sprake is van een dergelijk samengaan.

Kortingsregeling

Tijdens de conferentie in San Francisco werd ook bekend dat Peoplesoft de banden aanhaalt met Business Objects. Onder de vernieuwde overeenkomst gaat Peoplesoft de 'business intelligence tool' Crystal Reports en Crystal Enterprise-applicaties integreren, waardoor deze in de toekomstige versies van zijn producten beschikbaar zijn.
De laatste stap in het gevecht tegen Oracle ligt in een kortingsregeling voor licenties. Dit initatief draagt de naam 'Now' en omvat een aantal gratis diensten en een korting van honderdduizend dollar op licentie-aanschaffen van minimaal tweehonderdduizend dollar.
Oracle verlengde afgelopen week het vijandige bod van 7,7 miljard dollar op Peoplesoft wederom, dit keer tot 8 oktober. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-01T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.