PASS krijgt Nederlandse afdeling

De Professional Association for SQL Server (PASS) is sinds vorige week ook in Nederland actief. Kende de gemeenschap in de Verenigde Staten al een grote schare aanhangers, nu is Europa aan de beurt.

Doel
Op de website van PASS Nederland lezen we: "De Stichting PASS Nederland heeft ten doel het bevorderen van (de uitwisseling van) kennis over Microsoft SQL Server en bijbehorende producten, alsmede het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn." Voor meer informatie zie: http://www.sqlpass.nl en http://www.sqlpass.org.
De wereldwijde gebruikersgroep voor SQL Server-professionals is opgericht door Microsoft en Computer Associates. Ze heeft vooral in de VS veel leden. In Europa sluiten steeds meer gebruikersgroepen zich aan. Zo ook de Stichting PASS Nederland, een onafhankelijke gebruikersgroep met als doel een platform te zijn voor SQL Server-gebruikers. "Ons doel is het samenbrengen van mensen die met Microsoft SQL werken, om onderling contact te bevorderen, kennis te delen op georganiseerde bijeenkomsten en presentaties te organiseren over voor de leden relevante onderwerpen", zegt Peter ter Braake, voorzitter van de Nederlandse PASS-tak.

Bestuur

Naast Ter Braake, in het dagelijks leven productspecialist databases bij Compu'Train, bestaat het bestuur van PASS Nederland uit Paul van Oordt, zelfstandig SQL Server- en datapakhuisspecialist, André Kamman, zelfstandig SQL Server-specialist en David Scheltens, zelfstandig .NET-specialist. Namens Microsoft zit Marcel Westra in het bestuur.
De stichting wil graag uitgroeien tot een organisatie met verschillende sig's (special interest groups) in Nederland om zo de verschillende disciplines via SQL-sig's te ondersteunen met specifieke bijeenkomsten en websites.
Tijdens Microsofts TechNet-bijeenkomsten later dit jaar zal de stichting zich presenteren. Op 27 september is er een roadshow in Den Haag met sessies voor administrators, ontwikkelaars en bi-specialisten (business intelligence).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-16T00:00:00.000Z Dennis Kuit
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.