Winst Cognos onder druk

De Canadese software-ontwikkelaar Cognos, bekend van onder meer 'Business Intelligence'-producten heeft het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar afgesloten met een omzet van ruim 81,6 miljoen dollar.

Dit betekent ten opzichte van het overeenkomstige kwartaal een jaar geleden een groei van 21 procent. Helaas kon de nettowinst geen gelijke tred met de omzet houden. Het bedrijf moest zelfs een kleine stap terug. De behaalde 10,9 miljoen dollar ligt ruim 400.000 dollar beneden het niveau van vorig jaar. In een toelichting op de cijfers besteedde topman Ron Zambonini uitgebreid aandacht aan de goede resultaten en vooruitzichten van de binnen Cognos operationele divisies. Met name de Business Intelligence-groep doet het erg goed. Deze bepaald voor meer dan 75 procent de totale omzet en groeide in het eerste kwartaal meer dan 30 procent. Opvallend was dat Zambonini in de toelichting geen woord repte over de winst die onder druk staat.  HB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-02T00:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.