Oracle en IBM leiden databasemarkt

De marktleiders in de databasemarkt Oracle en IBM waren vorig jaar met marktaandelen van respectievelijk 31,1 en 29,9 procent bijna even groot.

Het marktaandeel van Microsoft steeg met 2,4 procent naar 13,1 procent. Onderzoeksbureau Dataquest voorspelt dat Microsoft dit jaar in de databasemarkt zijn aandeel flink zal vergroten, met de introductie van SQL Server 2000. Volgens Norma Schroder, analist bij Dataquest, blijven Oracle en IBM de bovenkant van de databasemarkt domineren. Schroder voorspelt dat de omzet van Microsoft in de NT-omgeving blijft groeien, zodat in het jaar 2004 deze markt even groot is als de 12,7 miljard dollar in Unix.
Dankzij de groei van Internettoepassingen en de toename van applicaties voor business intelligence steeg de databasemarkt met 18 procent naar een omvang van bijna 8 miljard dollar. Het aandeel van IBM en Oracle in deze groeimarkt veranderde nauwelijks; van eerstgenoemde daalde het 0,1 procent, terwijl het aandeel van Oracle met 0,4 procent steeg.  WA

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-02T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.