Lezersonderzoek DB/M naar datapakhuizen

Het vakblad Database Magazine houdt een groot onderzoek naar de staat van de in Nederland draaiende 'datawarehouses'. Doel van het onderzoek is zicht te krijgen op de volwassenheid van het concept en te achterhalen of sprake is van een langetermijnplanning.

De onderzoekers hopen met de onderzoeksresultaten de vraag te kunnen beantwoorden of de hooggespannen verwachtingen van een decennium terug zijn gerealiseerd en of de bedrijfstak datapakhuizen technisch gezien inmiddels in de vingers heeft. Het onderzoek is een vervolg op een eerdere enquête uit 2000.
Het onderzoek richt zich thans volgens hoofdredacteur Hans Lamboo van DB/M op twee groepen geïnteresseerden: de ict'er (de bouwer van het datapakhuis) en de gebruikers. Die laatsten zijn vooral te vinden onder controllers en financieel directeuren die op zoek zijn naar de bi-gegevens (business intelligence) uit hun datapakhuis.
Voor beide groepen is een aparte enquête opgesteld, die (in 20 minuten) online ingevuld kan worden (http://www.dbm.nl). DB/M verricht het onderzoek in samenwerking met Atos Origin. De benchmark voor datapakhuizen van dat bedrijf zal worden toegepast op alle (anonieme) enquêteformulieren, om aldus een beeld te krijgen van de stand van zaken. Het onderzoek loopt tot en met 15 mei.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-18T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.