Sybase van vijf naar drie divisies

Databasesoftwareproducent Sybase brengt het aantal bedrijfsonderdelen terug van vijf naar drie. De reorganisatie treft het personeel nauwelijks.

Een nieuwe tak, Infrastructure Platform Group, concentreert zich op het leveren van zakelijke dienstverlening. Twee reeds bestaande onderdelen blijven: Ianywhere Solutions, voor mobiele toepassingen, en Financial Fusion, dat financiële software ontwikkelt.
De Ianywhere divisie nam op 20 december voor 38 miljoen dollar het Amerikaanse Avantgo over. Het verlieslijdende Avantgo produceert software waarmee websites te laden zijn op handcomputers en mobiele telefoons.
De nieuwe groep, die de oude Enterprise, E-Business en Business Intelligence divisies verenigt, is goed voor het grootste deel van de inkomsten van het Amerikaanse bedrijf. In het derde kwartaal van vorig jaar kwam 91,3 procent van de inkomsten via deze drie onderdelen binnen.

Arbeidsplaatsen

De reorganisatie heeft weinig gevolgen voor het aantal medewerkers bij het softwarebedrijf, aldus Rick Reyneveld, algemeen directeur van Sybase Nederland. "Door het samenvoegen verdwijnen wel wat ondersteunende arbeidsplaatsen, maar er worden er ook weer nieuwe banen geschapen."
Volgens Reyneveld opereerden de drie nu samengevoegde afdelingen volledig onafhankelijk van elkaar. "Ze bepaalden zelf wanneer ze met nieuwe software kwamen, en met welke producten. We hopen dat binnen één divisie het programmeerwerk afgestemd wordt."

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-10T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.